Британец представя страната ни като циганска. Преглед на националния печат.

"Труд": Бандит с птичи прякор похитил внучката на Вежди

Известен автомафиот, осигурявал крадени автомобили за отвличанията на Наглите, е основният заподозрян за кражбата на мерцедеса с внучката на министъра на културата Вежди Рашидов.

Бандитът е прочут с птичи прякор, с който се сдобива след тежка катастрофа, казаха източници от МВР пред "Труд". В интерес на разследването криминалистите настояха името и прозвището му да не се уточняват.

В момента те усилено събират доказателства срещу него и ако подозренията им се потвърдят, мъжът ще бъде арестуван. Проверяват се също и други лица от кримиконтингента.

„24 часа": Хванаха Феим Чаушев да посредничи при откуп за крадена кола

Бившият заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев - Феим Чаушев е бил задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил. Това съобщи за Агенция „Фокус" Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи.

„Късно тази вечер, при извършване на полицейска операция за предотвратяване на предаване на откуп за краден автомобил, в София бе задържан бившият-заместник министър на външните работи Феим Чаушев", каза Цветанов за „Фокус".
Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел. Автомобилът е бил без застраховка. Приблизителната му стойност е около сто хиляди евро, каза министър Цветанов за „Фокус".

"Монитор": Уволниха „бедна" съдийска дъщеря

Съдийска дъщеря се сбогува с магистратския си пост заради имотния скандал в Приморско. Вчера Висшият съдебен съвет реши да уволни щерката на съдията от Върховния административен съд Николай Урумов - Деница. Тя заемаше позицията на младши съдия в Благоевградския окръжен съд.

Урумова е първият магистрат, който напуска системата покрай имотния скандал в Приморско. До решението на ВСС се стигна след продължило няколко месеца дисциплинарно производство срещу нея.

Името на съдийката нашумя в началото на миналата пролет, когато стана ясно, че няколко магистратски деца са получавали апетитни терени и право на строеж в община Приморско като крайно нуждаещи се.

Вчера членовете на Висшия съдебен съвет уволниха дисциплинарно „крайно нуждаещата се", тъй като приеха, че с действията си тя е нарушила правилата в Етичния кодекс на магистратите и Закона за съдебната власт и е уронила престижа на съдебната власт.

"24 часа": Закон крие цигарите в магазини и филми

Цигари  и тютюневи изделия ще се продават само в специализирани магазини от 2013 г., но и там те ще бъдат скрити. Това предвижда Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето в България за 2011-2015 г. Тя, заедно с план за прилагането й, е изработена от Министерството на здравеопазването. За да влезе в сила, трябва да бъде одобрена от Министерския съвет.

Драстични ограничения се предвиждат за рекламата и популяризирането на тютюневите изделия. Още през следващата година ще се забрани производството на играчки, предмети, закуски и лакомства във формата на цигари или други тютюневи изделия.

"Труд": Сейф ал Ислам пред "Труд": Моля ви, елате в Либия!

България да изпрати наблюдатели в Либия, призова чрез "Труд" Сейф ал Ислам, вторият син на полк. Муамар Кадафи в първото си интервю за европейска медия от началото на бунтовете.

"Всичко в Либия е окей. Ние ще победим терористите", каза той.

- Г-н Сейф ал Ислам, готов ли сте да приемете сделка с опозицията и да напуснете безопасно Либия?

- Приятелю, няма опозиция. Този съвет (Националният либийски съвет - б. а.) е фалшив съвет. Има 10 души и те представляват само себе си. Имам предвид, че няма никакви избори, няма никакъв референдум, няма дори някакви социологически проучвания, които да показват, че народът е с тях. Така че това е един самоназначил се съвет. Това е много лесно - можем да вземем десет души и можем да се самоназначим за управляващ съвет. Но всъщност факт е, че народът не е с тях.

"Стандарт": Горивата счупиха рекордите

Цените на горивата счупиха рекордите за всички времена. Досега най-скъпо купувахме бензина в началото на юни 2008 г., когато цената на петрола по световните борси беше на косъм от 150 долара за барел. Тогава обаче литър А 95 стигна 2.45 лв. От вчера най-масовото гориво по бензиностанциите удари 2.49-2.50 лв. за литър, което е абсолютен рекорд за България. Вчера цените на едро на течните горива бяха вдигнати отново с близо 3%. Ако поскъпването се калкулира по бензиностанциите, А 95 на дребно трябва да стигне 2.56 лв. По-хубавият бензин А 98, който вчера се продаваше за 2.67 лв., от днес би трябвало да струва 2.74 лв. Дизеловото гориво е 2.57, с новото увеличение трябва да стане 2.63 лв. за литър. Засега без промяна остава единствено пропан-бутанът, който по бензиностанциите се продава по 1.30 лв.

"Новинар": Британец представя страната ни като циганска

Известният английски комик и тв водещ Майкъл Пейлин се подигра с България, и то за втори път. Това заяви проф. Николай Овчаров по повод новия филм на Пейлин. „Предаването New Europe, излъчено по Би Би Си, показва страната ни като циганска държава", заяви проф. Овчаров.

Той добави, че при посещение на актьора в България през 2007 г. му е било оказано пълно съдействие за снимките, като за целта е бил развеждан до Перперикон, Пловдив, Рила, Широка лъка и Златоград, но Пейлин отново е акцентирал на ромското население в България и е пренебрегнал почти всички наши традиции и красиви места. Той прави интервю с Азис и отива до кв. „Столипиново" в Пловдив.

"Стандарт": Първанов пас за вота

Президентът Георги Първанов няма да посочи фаворита си, който да го наследи на "Дондуков" 2. Това обяви държавният глава след срещата си с федералния канцлер на Австрия Вернер Файман. Първанов е на двудневна визита във Виена.
Запитан дали по стара европейска традиция ще посочи своя наследник, той бе категоричен, че няма да го направи. "Предпочитам да запазя неутралитет в тези избори. Така е редно, освен ако ситуацията не стане доста сложна, драматична", обясни Първанов. По думите му все още е рано да се говори за датата на предстоящите избори. "Засега нямаме кандидати, нека не бързаме да насрочваме изборите. Подозирам, че ще има изобилие от кандидати за поста", обясни той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини