Кротък като агне уби майка и брат. Вестниците в неделя

"Стандарт": МВР сменя униформите

Полицията сменя униформите от декември, новите ще са модерни и в крак с последните тенденции. Това заяви в първото си интервю специално за "Стандарт" новият вътрешен зам.-министър комисар Димитър Георгиев. Вече има конкретни предложения за визията на родния полицай. Сформирахме комисия от представители на всички главни дирекции на МВР и синдикатите, тяхното мнение е взето предвид, категоричен беше заместникът на Цветан Цветанов. Изработени са мостри на няколко модела, които са изпратени в районните управления. Полицаи ще ги носят три месеца, преди да дадат преценката си коя е по-добра. На 21 януари дойдоха зимните униформи, раздадени са на състава и той вече е окомплектован, съобщи още комисар Георгиев.

"Труд": Бивш агент от ДАНС: Разговорите на Бойко Борисов не са манипулирани

"Разговорите на Бойко Борисов, които се появиха в публичното пространство, не са манипулирани по съдържание." Това заяви на запис в "Шоуто на Слави" в петък късно вечерта Росен Миленов. Той се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР. Миленов твърди, че м. г. напуснал ДАНС, защото бил несъгласен с методите на Цветан Цветанов за дискредитиране на неудобни политически противници.

Досега от записите, които изнесоха от в. "Галерия", един е с участието на премиера Бойко Борисов. В него той казва на шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов да спре проверката в акцизен склад на бившия собственик на "Леденика" Михаил Михов- Мишо бирата.

Бившият агент твърди също, че "премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Цветан Цветанов излъгаха публично българския народ, а сега са на път да излъжати нашите европейски и атлантически партньори" по отношение на оповестените СРС. Миленов искал да бъде изслушан в комисията за контрол на СРС в парламента, защото информацията, с която разполага, е класифицирана.

 "Стандарт": Кротък като агне уби майка и брат

"Не ми обръщаше достатъчно внимание. Не ме обичаше. Всичко беше за брат ми Йениз. Не ми даваше пари и затова я убих". Това хладнокръвно признание разтърси Кърджали вчера. Направи го 17-годишният Дениз пред полицията. Часове преди това той хладнокръвно закла майка си Невджин Шефкет и удуши седемгодишния си брат Йениз.
Всичко започна малко преди 10 ч. Непълнолетният садист позвънил, ридаейки, на спешния телефон 112. През сълзи разказал как е намерил майка си заклана в спалнята. За секунди полицаите блокират ул. "Стадионска" и отцепват блока, в който живее семейство Шефкет. Апартаментът им е на първия етаж. Когато влизат, униформените се натъкват на зловеща гледка. Невджин е кълцана до обезобразяване. Има огромна зееща рана от едното ухо през слепоочието до окото. Носът й е натрошен на няколко места. Косата й е оскубана до скалп.
Ужасът се засилва, когато ченгетата разбират, че по-малкият син на Невджин - 7-годишният Йениз, е изчезнал.

"Стандарт": Жива верига за Габи

Изоставен баща направи жива верига от роднини и спря полета на 7-годишната си дъщеря Габриела до Лондон.
Семейният екшън се разигра вчера по обед на бургаското летище и отложи излитането на самолета за Англия с 40 минути. Полиция, социални работници и случайни пътници станаха свидетели на личната драма на Борислав Калчев от Айтос. Сагата започнала преди три години. Борислав Калчев и Марияна Начкова живеели без брак в Англия. Там се родила и малката Габи. Преди 3 г. отношенията между двамата родители започнали да се влошават и Борислав се върнал в родния Айтос с дъщеря си. По думите му през този период жена му не се интересувала от Габи. Докато детето е в България, майка му завела дело за попечителство в Англия и го спечелила.

"24 часа": Наследникът на императора приема Борисов

Престолонаследникът на Япония принц Нарухито ще приеме българския премиер Бойко Борисов, който в събота пристигна на работна визита в Токио. Аудиенцията при Негово императорко височество коронования принц е предвидена за понеделник в двореца "Акасака".

В българската делегация са включени министрите Николай Младенов, Трайчо Трайков, Вежди Рашидов, Мирослав Найденов, депутати и бизнесмени. Бойко Борисов ще има среща и със своя японски колега Наото Кан, с председателите на горната и долната камара на парламента Такео Нашиока и Такахиро Йокомичи, както и шефа на Японската федерация на икономическите организации "Кейданрен" Хиромаса Йонекура и ръководството на Японската банка за международно сътрудничество (JBIC).

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини