17-годишен призна за двойното убийство в Кърджали

Извършителят на двойното убийство в Кърджали е 17-годишният син. Това каза пред Агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Към настоящия момент може да се потвърди, че това е убиецът, защото има достатъчно доказателства в тази посока. Касае се за изключително тежка семейна драма", посочи министърът. Той уточни, че убийство е станало през нощта. Бащата не е бил в жилището по време на инцидента. Той е бил на работа.

"Докато не приключат процесуално-следствените действия не бих искал да коментирам в детайли", каза Цветанов.

Трупът на 36-годишната Невджин Шевкед, работила като старша сестра в ДКЦ "1" в града, е бил намерен в дома й тази сутрин около 10.00 часа. 17-годишният син, за който се смята, че е убиецът, позвънил в Центъра за спешна помощ, откъдето е подаден сигнал в полицията.

Дежурна оперативна група под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура е извършил оглед на мястото на произшествието. По първоначални данни жената е била с двете си деца в жилището. Засега не са установени следи от насилствено проникване в апартамента.

По-малкият син, който е на седем години, беше изчезнал и бяха предприети действия за издирване. Целият полицейски състав на РУ-Кърджали бе мобилизиран за издирвателните действия. За претърсване на местности беше включено полицейско куче. По-късно полицаи откриха трупа на седемгодишното момче. Тялото е било на покрива на блока, в който живее семейството.

Правна квалификация за престъплението ще даде прокуратурата след произнасянето на патоанатом за причините за смъртта. Образувано е досъдебно производство за убийство. Работата по случая продължава.

"Ще се наложи институциите с цялата сериозност на своята отговорност да подходят към инцидента в Кърджали, за да няма допълнително напрежение в района" каза пред Агенция "Фокус" кметът на града Хасан Азис.

"Имаме голяма трагедия", каза кметът и посочи, че ще вземе отношение, когато случаят се изясни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини