Бизнесът: Стига бръмбари! Работете. Преглед на централния печат

„Новинар": Второ огнище на шап в Резово

Второ огнище на шап беше открито край граничното село Резово. Това съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба. Съмнения за наличие на заразата там имаше още в края на миналата седмица. Още тогава някои от животните в селището проявяваха симптомите на болестта. Поради тази причина бяха взети проби от тях, които в понеделник дадоха положителни резултатите. С цел да се спре разпространението на заразата още в понеделник започна умъртвяването на всички животни в Резово. Те наброяват около 250.
Малко по-рано стана ясно, че в района на селото се е влязло и стадо биволи от турска територия.

„Стандарт": Бизнесът каза Баста

Баста на бръмбари и скандали! Време е да се хванете за работа. Този апел към политиците отправи родният бизнес. Най-големите работодатели у нас настояха властта да обърне внимание на проблемите на икономиката. В противен случай 2011-а ще я пропилеем в предизборни компромати, вместо да изплуваме, настояха предприемачите. Те припомниха, че кабинетът не е изпълнил обещаните още през миналия март антикризисни мерки и не се е издължил на фирмите. Компаниите предложиха нов пакет от искания, които да издърпат икономиката ни нагоре. Всички търговци да се вържат с данъчните, а най-големите длъжници да се вкарат в публичен регистър, настоява бизнес елитът.
2011-а ще бъде годината на фалитите. Ще си заминат всички, които досега оцеляваха на ръба, прогнозираха от работодателските сдружения.

„Стандарт": Янев пита кой е Буда

Яне Янев заплаши премиера Бойко Борисов с нови разкрития. РЗС разпространи специална декларация с парливи питания към Генерала.
"Какво му говори агентурният псевдоним на Държавна сигурност Буда? Какви функции е изпълнявал по време на възродителния процес и свързано ли е това със смъртта на хора? На коя дата е станал член на БКП и връщал ли е изобщо партийната си книжка?", искат да знаят съпартийците на Яне Янев. От ГЕРБ и от "Дондуков" 1 запазиха мълчание. "Няма данни за агент Буда", съобщи Комисията по досиетата.
"Ако Бойко Борисов има грам съвест, нека сам да отговори на поставените въпроси, преди обществеността да ги научи от друг източник", заяви Яне Янев. Той отказа да съобщи директно кой е агент Буда и призова премиера този път да не се кълне в децата си.

„24 Часа": Костов към премиера: Освободи се от Цветанов и Танов заради скандала

„Държавна сигурност" (ДС) започна да диктува дневния ред на страната ни и ГЕРБ не са способни да се противопоставят на това", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов след редовното заседание на ръководството на партията. Според Костов премиерът трябва да се освободи от всички, които не са успели да се противопоставят на ДС, а това според него са Цветан Цветанов и Ваньо Танов.

„Труд": Почина майката на Топлото

Цеца Димитрова Майката на бившия изпълнителен директор на софийската "Топлофикация" Валентин Димитров - Цеца Димитрова, почина в понеделник. Преди месец 86-годишната жена получила тежък инсулт, а последните си дни изкарала в столичен хоспис. Заедно със сина си Димитрова беше подсъдима за пране на пари и укриване на данъци.
"Пенсията ми е 219 лв. и 14 ст., нямам пари за лекарствата за остеопорозата и затова пия само животоспасяващи. Не съм имала сметки в чужбина!", обяви преди време Димитрова.

„Сега": Шефът на КРС предлага лимит от три СИМ карти на човек

Да се въведе ограничение на броя на СИМ картите, които може да притежава един човек - за това настоява шефът на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков. Той предлага да бъде приета промяна, според която всеки да има до 3 карти, ако е абонат на трите мобилни оператора. Когато става дума за фирма, идеята е да се купят толкова карти, колкото служители работят там, обясни Божков пред Би Ти Ви.
Главен инспектор Благородна Макева, юрист от Криминална полиция, обаче заяви, че е нереалистично да се ограничава броят на картите. Тя препоръча гражданите да са по-бдителни към личните си данни.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини