Какви сме, когато се забавляваме?

Замисляли ли сте се някога каква е вашата парти-самоличност? Да се забавляваме се оказва не по-малко трудно, отколкото много други неща. Някои го умеят – като природна дарба, други не успяват никога да се отпуснат достатъчно, трети се отпускат прекалено, а има и такива, които направо се ужасяват от купоните. Какъв тип сте вие? Открийте това и още – как да развиете умението си да се веселите.

Тип 1: Домакинята на купона

Това е жената, която през цялото време се “щура” напред-назад, забързана да сервира салатите, питиетата, докато се опитва да накара гостите й да се чувстват комфортно.

Добрите домакини създават непринудена атмосфера за гостите. Бързо се обръщат към тези, които са останали сами, намират време да си поговорят, да ги представят на останалите и дори да им намерят тема за разговор, докато изтичат за кюфтетата.

Ако вие сте домакинята: Не се паникьосвайте! Колкото сте по-спокойна и естествена, толкова по-комфортно ще се чувстват гостите ви. И не се извинявайте за храната, за интериора, за украсата... – ако вие не обърнете внимание на това, никой въобще няма да забележи нищо.

Тип 2: Срамежливката

Това е жената, чието присъствие може да забележите съвсем случайно (на път за тоалетната) как се опитва да се скрие в някое тихо ъгълче. Тя обикновено е пред нервен срив само от мисълта да бъде заговорена.

Въпреки че не е най-общителното същество, което сте срещали, този тип хора могат всъщност да бъдат чудесни слушатели – нещо, което повечето от останалите имат нужда да научат. Те ще оставят другите да беснеят в центъра на купона и никога няма да ви прекъснат, докато разказвате виц.

Ако вие сте срамежливката: Поемете дълбоко въздух, затворете очи и осъзнайте, че всъщност не сте в ада, а просто на купон. Добра идея е да отидете на купона с предварително обмислени теми за разговор или да се включите доброволно да разнасяте храна и напитки (ако е домашно парти), така че винаги да има за какво да си говорите с другите.

Тип 3: Купонджийката

Това е онази сладурана с чашата в ръка, късата рокличка и страхотните обувки, с които отчита всеки такт на музиката. Този тип жени определено знаят как да се забавляват. Тя умее да блокира всички мисли, които биха й скапали купона – сметки, работа и пр. – и просто оставя нещата да се случат.

Ако вие сте купонджийката: Има вероятност да се случи да сте твърде пияна, твърде шумна или да правите твърде много глупости. Нахранете се преди да тръгнете за купон, пийте чашка вода за всяка чашка алкохол и планирайте как ще се приберете в къщи преди 5-я коктейл. И още: опитайте се да бъдете поне малко благоразумна, за да не се срамувате утре.

Тип 4: Флиртаджийката

Тя е магнит за мъже – винаги заобиколена от най-готините. Когато се появи, може да го усетите с гръб от другия край на помещението. Флиртаджийката знае как да накара другите да се чувстват специални – говорим само за мъжете, разбира се. Тя очарова с приятното си закачливо поведение, хумора, усмивките, комплиментите.

Ако вие сте флиртаджийката: Може и да сте №1 сред мъжете, но се уверете, че приятелките ви не се чувстват изолирани – запазете малко чар и за тях. Освен това – внимавайте за сигналите, които изпращате. Мъжете са склонни да интерпретират закачливото поведение като сексуален интерес, така че някой може да ви разбере погрешно. Или пък правилно...? Зависи от вас.

Тип 5: Работохоличката

Всеки купон е възможност за този тип жена да размени някоя визитна картичка, разговаряйки за бизнес, сделки, акции и други неуместни теми. Но...това е положението, за нея купоните са прекрасна възможност да установи нови контакти в неформална обстановка.

Ако вие сте работохоличката: Ако на купона видите някой, който смятате, че може да ви помогне за бизнеса или кариерата, заговорете го, вземете му визитката (ако въобще ги носи) и му се обадете след 2-3 дни, за да си уредите среща. Едва ли някой иска да се занимава с вашата работа или кариера – особено на парти.

Тип 6: Дамата без кавалер

Тя може да (не) е щастлива от това, че няма мъж до себе си, но пък е заобиколена от приятели и колеги, готови за купон.

Ако вие сте дамата без кавалер: Ако имате партньор в живота, не се притеснявайте веднъж да излезете без него – спомнете си какво беше, когато бяхте необвързана. После винаги може да му разкажете как е било.

Ако нямате партньор, не се напивайте и не изпадайте в самосъжаление, избиващо в сърцераздирателно изпълнение на “I Will Survive” в някой караоке-бар, например. Ако обаче все пак го направите, спомнете си едно от най-големите предимства на това да си “соло” – не е необходимо да давате обяснения за поведението си на никого.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини