22 °C

Новото забавление – да рисуваме на по чаша вино, достигна и до провинцията

Изображение 1 от 4

  Село Градина стана пристанище на едно от най-новите забавления – да рисуваме на по чаша вино. Инициативата набира много почитатели в столицата ни, а сега беше пренесена на местна почва. На чаша вино, при специално селектирана музика, над 20 жени създадоха своите шедьоври под ръководството на доказания майстор на четката Иван Генов.

  Идеята е на Елена Петрова и е реализирана с помощта на читалищните служители и читалищното настоятелство.

  Иван Генов беше избрал не сложен мотив – макове. Той предупреди, че всеки може да види и да усети картината по свой начин, цветовете не са задължителни, а който иска може да прибави каквото желае според настроението си.

  Макар да имате еднакви бои и да рисувате една и съща картина, накрая ще видите, че няма да има две еднакви творби, предупреди той.

  Неусетно изтече час, в който листите бяха запълнени, а най-смели се оказаха едни от най-малките художници – Пламена и Христина Георгиеви. Техните макове бяха ярки, но не червени и показаха, че консервативното мислене принадлежи на възрастните.

  Мястото на събитието не беше избрано случайно – новооформената зала на втория етаж на читалището. В началото на лятото на благотворителен концерт бяха събрани част от необходимите средства, с които е затворено фоайето-поставена е врата и са подменени прозорците, но е видима нуждата от още много средства, за да се превърне в мечтания салон със сцена.

  След края на часа по рисуване, маковете грейнаха в ръцете на жените за обща снимка. След това всяка от тях отнесе в дома си своя първи шедьовър. А организаторите обещаха това да не е последната среща.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Пи
   Питагор
   9 -6
   11:01, 20 ное 2019
   А друго ново забавление да управляваме общинския съвет на чаша вино ще тръгне от провинцията и ще завладее големите градове.
   • Ар
    Архимед
    11 -7
    12:41, 20 ное 2019
    Я не обиждай Председателя на Общинския съвет! Той ще рисува на три чаши уиски и ще замезва със зеленчук от оранжерията в с. Драгойново.
  • 2
   Мо
   Моля
   8 -1
   11:32, 20 ное 2019
   Моля гражданството да осигурим по една стъклена чаша на жените-художнички. Какво е пиене на вино от пластмасова чаша? Неуважение към виното или към жената?!
  • 3
   Со
   Сократ
   8 0
   12:26, 20 ное 2019
   Като нямаш крава, и козата е крава! Това важи както за забавлението, така и за превръщането му в новина.
  • 4
   Ди
   Диоген
   5 -4
   13:24, 20 ное 2019
   В България всичко взе да се превръща в женско лигавене
   • Не
    Не точно
    7 -3
    15:34, 20 ное 2019
    Това важи особено за другарките.Да ги накарат да се почустват малко значими същества.Защото не знаят колко са нещасни с изкривените си представи за света.
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    6 -2
    16:47, 20 ное 2019
    Жените са по-силният пол. Отдавна! Женското лигавене е забавление! Жените търсят начин да осмислят свободното си време, а вие завиждате и гледате пренебрежително на тези, които ви превъзхождат и по ум, и по чувствителност и по интелект!
   • До
    До Красавица
    3 -2
    17:41, 20 ное 2019
    Красавице, толкова си Умна, че си се синонимизирала за по-сигурно и с Интелектуална!!!
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    1 0
    17:49, 20 ное 2019
    Опитах се да попитам коментиращия какво означава .... Ми беше писано, че коментарът не е добавен поради наличие на непознати думи. А как пуснахте коментара на " до красавица"
   • До
    До красавица
    2 -1
    10:49, 21 ное 2019
    Красавице , ако беше умна и красива жена ,нямаше да отиваш там,откъдето жените по света се връщат вече от няколко години.В умните държави феминизма отдавна е минало.Ако Бог ти беше сложил опашката отпред ,можеше и да си такава за каквато ни се представи.
  • 5
   Ар
   Ариестотел БОнансис
   5 0
   15:13, 20 ное 2019
   В наше село пълна плеяда от мъдреци - то не бе Питагор, не бе Архимед-Ахмед,Аристотел, Сократ, Диоген и т.н. Народа - прост бил!
   • Це
    Цезар
    3 -3
    15:33, 20 ное 2019
    Ето и Цезар да се включи
    Ами като не мислят за нас мъжете мислят глупости жените.
   • На
    Наблюдателен
    4 -2
    15:50, 20 ное 2019
    Че народа е прост,в това две мнения не може да има.Ежеминутно и ежедневно ми го доказват.Особено с тая "плеяда".
   • Ди
    Диоген
    2 0
    16:35, 20 ное 2019
    Не си прав. Освен от Плеядите има още и от Арктур, Алфа кентавър и др. , а боговете са от Орион и Сириус !
    https://ufoport.com/9876-2/
  • 6
   Бя
   Бяла завист
   7 0
   16:37, 20 ное 2019
   Новото старо развлечение : жени и вино - вино и жени. Не завиждайте. Питате ли ги как се нижат дългите самотни тъжни есенни дни. Я колко много първомайки са прибегнали до услугите на село Градина. Защото тук няма кой едно старо ново начинание да подхване. И откъм общината скука и паяжина. Пуснаха Радка на вълците да обере на брой повече коментари от Митковите и нищо друго не пуснаха - зрелище за народа. Тогава яжте пасти. В случая рисувайте макове и пийте вино от пластмасовите чашки. Наздраве!!!
  • 7
   Ки
   Кирякова
   5 0
   17:19, 20 ное 2019
   На естетите, който се притесняват, че виното е било в пластмасови чаши искам да кажа, че виното беше в стъклени чаши, а пластмасовите бяха за водата, с която разреждаха боите.
   • Ви
    Винени
    4 -1
    17:44, 20 ное 2019
    Успокоих се. Като са били стъклени, за следващия път да им осигурим винени.
  • 8
   🔞
   🔞
   0 -3
   17:24, 20 ное 2019
   Подготвям масата за тежки наздравици🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🥂🥂🥂🥂🍻🍻🍻🍻🍺🍺🍺🥃🥃🥃🥃🍸🍸🍸🍸🍸🍹🍹🍹🍹🍾🍾🍾❗Централното място е за Комент номер 5,уцелил 💯процента 🎯 в мнението си ❗Моля заповядайте😂🤣 и наздраве 🍷.....
  • 9
   68
   681
   7 -3
   20:43, 20 ное 2019
   Престанете да плюете всичко и всеки. Нека да ви попитам как минават вашите вечери.С какво полезно или интересно се занимавате.Повечето с подпиране на масите от четирите им края ядене и пиене или дрямане пред комповете или телевизорите. Културните събития в умрeлия ни град и селата са толкова малко ,че са почти нула,затова приветствам жените за това, че намират оригинални начини да се повеселят и общуват с приятели.
   • Пи
    питагор
    5 -2
    05:57, 21 ное 2019
    Че ти защо си мислиш чи рисуването пиейки вино е нещо по различно от дрямането пред компа и подпирането на маси. Това че се прави от повече хора на едно място не означава че е по стойностно. За мен е стойностно ришаването на тиореми но аз уважавам всяко човешко занимание дори и спането ве много изтънчени зехте да ставате до степен нетърпящи останалите които не рисуват с вино ай сиктир ут такъви снобя като вас.
   • До
    До 681
    4 -2
    11:15, 21 ное 2019
    Ако това е културно събитие,егати културата.Започнаха с мак.Майко мила. Ще ви е по приятно и полезно за всички,ако прекарвате деня си заедно с внуците си в детските градини щом ви се рисува.Там дечицата и те рисуват,навярно много по прекрасни неща от вашите макове. Кой усигурява боичките,четките,хартията?Или си ги носите от къщи.

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини