4 °C

Новото забавление – да рисуваме на по чаша вино, достигна и до провинцията

Изображение 1 от 4

  Село Градина стана пристанище на едно от най-новите забавления – да рисуваме на по чаша вино. Инициативата набира много почитатели в столицата ни, а сега беше пренесена на местна почва. На чаша вино, при специално селектирана музика, над 20 жени създадоха своите шедьоври под ръководството на доказания майстор на четката Иван Генов.

  Идеята е на Елена Петрова и е реализирана с помощта на читалищните служители и читалищното настоятелство.

  Иван Генов беше избрал не сложен мотив – макове. Той предупреди, че всеки може да види и да усети картината по свой начин, цветовете не са задължителни, а който иска може да прибави каквото желае според настроението си.

  Макар да имате еднакви бои и да рисувате една и съща картина, накрая ще видите, че няма да има две еднакви творби, предупреди той.

  Неусетно изтече час, в който листите бяха запълнени, а най-смели се оказаха едни от най-малките художници – Пламена и Христина Георгиеви. Техните макове бяха ярки, но не червени и показаха, че консервативното мислене принадлежи на възрастните.

  Мястото на събитието не беше избрано случайно – новооформената зала на втория етаж на читалището. В началото на лятото на благотворителен концерт бяха събрани част от необходимите средства, с които е затворено фоайето-поставена е врата и са подменени прозорците, но е видима нуждата от още много средства, за да се превърне в мечтания салон със сцена.

  След края на часа по рисуване, маковете грейнаха в ръцете на жените за обща снимка. След това всяка от тях отнесе в дома си своя първи шедьовър. А организаторите обещаха това да не е последната среща.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Пи
   Питагор
   9 -6
   11:01, 20 ное 2019
   А друго ново забавление да управляваме общинския съвет на чаша вино ще тръгне от провинцията и ще завладее големите градове.
   • Ар
    Архимед
    11 -7
    12:41, 20 ное 2019
    Я не обиждай Председателя на Общинския съвет! Той ще рисува на три чаши уиски и ще замезва със зеленчук от оранжерията в с. Драгойново.
  • 2
   Мо
   Моля
   8 -1
   11:32, 20 ное 2019
   Моля гражданството да осигурим по една стъклена чаша на жените-художнички. Какво е пиене на вино от пластмасова чаша? Неуважение към виното или към жената?!
  • 3
   Со
   Сократ
   8 0
   12:26, 20 ное 2019
   Като нямаш крава, и козата е крава! Това важи както за забавлението, така и за превръщането му в новина.
  • 4
   Ди
   Диоген
   5 -4
   13:24, 20 ное 2019
   В България всичко взе да се превръща в женско лигавене
   • Не
    Не точно
    7 -3
    15:34, 20 ное 2019
    Това важи особено за другарките.Да ги накарат да се почустват малко значими същества.Защото не знаят колко са нещасни с изкривените си представи за света.
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    6 -2
    16:47, 20 ное 2019
    Жените са по-силният пол. Отдавна! Женското лигавене е забавление! Жените търсят начин да осмислят свободното си време, а вие завиждате и гледате пренебрежително на тези, които ви превъзхождат и по ум, и по чувствителност и по интелект!
   • До
    До Красавица
    3 -2
    17:41, 20 ное 2019
    Красавице, толкова си Умна, че си се синонимизирала за по-сигурно и с Интелектуална!!!
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    1 0
    17:49, 20 ное 2019
    Опитах се да попитам коментиращия какво означава .... Ми беше писано, че коментарът не е добавен поради наличие на непознати думи. А как пуснахте коментара на " до красавица"
   • До
    До красавица
    2 -1
    10:49, 21 ное 2019
    Красавице , ако беше умна и красива жена ,нямаше да отиваш там,откъдето жените по света се връщат вече от няколко години.В умните държави феминизма отдавна е минало.Ако Бог ти беше сложил опашката отпред ,можеше и да си такава за каквато ни се представи.
  • 5
   Ар
   Ариестотел БОнансис
   5 0
   15:13, 20 ное 2019
   В наше село пълна плеяда от мъдреци - то не бе Питагор, не бе Архимед-Ахмед,Аристотел, Сократ, Диоген и т.н. Народа - прост бил!
   • Це
    Цезар
    3 -3
    15:33, 20 ное 2019
    Ето и Цезар да се включи
    Ами като не мислят за нас мъжете мислят глупости жените.
   • На
    Наблюдателен
    4 -2
    15:50, 20 ное 2019
    Че народа е прост,в това две мнения не може да има.Ежеминутно и ежедневно ми го доказват.Особено с тая "плеяда".
   • Ди
    Диоген
    2 0
    16:35, 20 ное 2019
    Не си прав. Освен от Плеядите има още и от Арктур, Алфа кентавър и др. , а боговете са от Орион и Сириус !
    https://ufoport.com/9876-2/
  • 6
   Бя
   Бяла завист
   7 0
   16:37, 20 ное 2019
   Новото старо развлечение : жени и вино - вино и жени. Не завиждайте. Питате ли ги как се нижат дългите самотни тъжни есенни дни. Я колко много първомайки са прибегнали до услугите на село Градина. Защото тук няма кой едно старо ново начинание да подхване. И откъм общината скука и паяжина. Пуснаха Радка на вълците да обере на брой повече коментари от Митковите и нищо друго не пуснаха - зрелище за народа. Тогава яжте пасти. В случая рисувайте макове и пийте вино от пластмасовите чашки. Наздраве!!!
  • 7
   Ки
   Кирякова
   5 0
   17:19, 20 ное 2019
   На естетите, който се притесняват, че виното е било в пластмасови чаши искам да кажа, че виното беше в стъклени чаши, а пластмасовите бяха за водата, с която разреждаха боите.
   • Ви
    Винени
    4 -1
    17:44, 20 ное 2019
    Успокоих се. Като са били стъклени, за следващия път да им осигурим винени.
  • 8
   🔞
   🔞
   0 -3
   17:24, 20 ное 2019
   Подготвям масата за тежки наздравици🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🥂🥂🥂🥂🍻🍻🍻🍻🍺🍺🍺🥃🥃🥃🥃🍸🍸🍸🍸🍸🍹🍹🍹🍹🍾🍾🍾❗Централното място е за Комент номер 5,уцелил 💯процента 🎯 в мнението си ❗Моля заповядайте😂🤣 и наздраве 🍷.....
  • 9
   68
   681
   7 -3
   20:43, 20 ное 2019
   Престанете да плюете всичко и всеки. Нека да ви попитам как минават вашите вечери.С какво полезно или интересно се занимавате.Повечето с подпиране на масите от четирите им края ядене и пиене или дрямане пред комповете или телевизорите. Културните събития в умрeлия ни град и селата са толкова малко ,че са почти нула,затова приветствам жените за това, че намират оригинални начини да се повеселят и общуват с приятели.
   • Пи
    питагор
    5 -2
    05:57, 21 ное 2019
    Че ти защо си мислиш чи рисуването пиейки вино е нещо по различно от дрямането пред компа и подпирането на маси. Това че се прави от повече хора на едно място не означава че е по стойностно. За мен е стойностно ришаването на тиореми но аз уважавам всяко човешко занимание дори и спането ве много изтънчени зехте да ставате до степен нетърпящи останалите които не рисуват с вино ай сиктир ут такъви снобя като вас.
   • До
    До 681
    4 -2
    11:15, 21 ное 2019
    Ако това е културно събитие,егати културата.Започнаха с мак.Майко мила. Ще ви е по приятно и полезно за всички,ако прекарвате деня си заедно с внуците си в детските градини щом ви се рисува.Там дечицата и те рисуват,навярно много по прекрасни неща от вашите макове. Кой усигурява боичките,четките,хартията?Или си ги носите от къщи.

  Хороскоп за 11.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
  11 дек 2019
  Последни новини