-1 °C

Новото забавление – да рисуваме на по чаша вино, достигна и до провинцията

Изображение 1 от 4

  Село Градина стана пристанище на едно от най-новите забавления – да рисуваме на по чаша вино. Инициативата набира много почитатели в столицата ни, а сега беше пренесена на местна почва. На чаша вино, при специално селектирана музика, над 20 жени създадоха своите шедьоври под ръководството на доказания майстор на четката Иван Генов.

  Идеята е на Елена Петрова и е реализирана с помощта на читалищните служители и читалищното настоятелство.

  Иван Генов беше избрал не сложен мотив – макове. Той предупреди, че всеки може да види и да усети картината по свой начин, цветовете не са задължителни, а който иска може да прибави каквото желае според настроението си.

  Макар да имате еднакви бои и да рисувате една и съща картина, накрая ще видите, че няма да има две еднакви творби, предупреди той.

  Неусетно изтече час, в който листите бяха запълнени, а най-смели се оказаха едни от най-малките художници – Пламена и Христина Георгиеви. Техните макове бяха ярки, но не червени и показаха, че консервативното мислене принадлежи на възрастните.

  Мястото на събитието не беше избрано случайно – новооформената зала на втория етаж на читалището. В началото на лятото на благотворителен концерт бяха събрани част от необходимите средства, с които е затворено фоайето-поставена е врата и са подменени прозорците, но е видима нуждата от още много средства, за да се превърне в мечтания салон със сцена.

  След края на часа по рисуване, маковете грейнаха в ръцете на жените за обща снимка. След това всяка от тях отнесе в дома си своя първи шедьовър. А организаторите обещаха това да не е последната среща.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Пи
   Питагор
   9 -6
   11:01, 20 ное 2019
   А друго ново забавление да управляваме общинския съвет на чаша вино ще тръгне от провинцията и ще завладее големите градове.
   • Ар
    Архимед
    11 -7
    12:41, 20 ное 2019
    Я не обиждай Председателя на Общинския съвет! Той ще рисува на три чаши уиски и ще замезва със зеленчук от оранжерията в с. Драгойново.
  • 2
   Мо
   Моля
   8 -1
   11:32, 20 ное 2019
   Моля гражданството да осигурим по една стъклена чаша на жените-художнички. Какво е пиене на вино от пластмасова чаша? Неуважение към виното или към жената?!
  • 3
   Со
   Сократ
   8 0
   12:26, 20 ное 2019
   Като нямаш крава, и козата е крава! Това важи както за забавлението, така и за превръщането му в новина.
  • 4
   Ди
   Диоген
   5 -4
   13:24, 20 ное 2019
   В България всичко взе да се превръща в женско лигавене
   • Не
    Не точно
    7 -3
    15:34, 20 ное 2019
    Това важи особено за другарките.Да ги накарат да се почустват малко значими същества.Защото не знаят колко са нещасни с изкривените си представи за света.
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    6 -2
    16:47, 20 ное 2019
    Жените са по-силният пол. Отдавна! Женското лигавене е забавление! Жените търсят начин да осмислят свободното си време, а вие завиждате и гледате пренебрежително на тези, които ви превъзхождат и по ум, и по чувствителност и по интелект!
   • До
    До Красавица
    3 -2
    17:41, 20 ное 2019
    Красавице, толкова си Умна, че си се синонимизирала за по-сигурно и с Интелектуална!!!
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    1 0
    17:49, 20 ное 2019
    Опитах се да попитам коментиращия какво означава .... Ми беше писано, че коментарът не е добавен поради наличие на непознати думи. А как пуснахте коментара на " до красавица"
   • До
    До красавица
    2 -1
    10:49, 21 ное 2019
    Красавице , ако беше умна и красива жена ,нямаше да отиваш там,откъдето жените по света се връщат вече от няколко години.В умните държави феминизма отдавна е минало.Ако Бог ти беше сложил опашката отпред ,можеше и да си такава за каквато ни се представи.
  • 5
   Ар
   Ариестотел БОнансис
   5 0
   15:13, 20 ное 2019
   В наше село пълна плеяда от мъдреци - то не бе Питагор, не бе Архимед-Ахмед,Аристотел, Сократ, Диоген и т.н. Народа - прост бил!
   • Це
    Цезар
    3 -3
    15:33, 20 ное 2019
    Ето и Цезар да се включи
    Ами като не мислят за нас мъжете мислят глупости жените.
   • На
    Наблюдателен
    4 -2
    15:50, 20 ное 2019
    Че народа е прост,в това две мнения не може да има.Ежеминутно и ежедневно ми го доказват.Особено с тая "плеяда".
   • Ди
    Диоген
    2 0
    16:35, 20 ное 2019
    Не си прав. Освен от Плеядите има още и от Арктур, Алфа кентавър и др. , а боговете са от Орион и Сириус !
    https://ufoport.com/9876-2/
  • 6
   Бя
   Бяла завист
   7 0
   16:37, 20 ное 2019
   Новото старо развлечение : жени и вино - вино и жени. Не завиждайте. Питате ли ги как се нижат дългите самотни тъжни есенни дни. Я колко много първомайки са прибегнали до услугите на село Градина. Защото тук няма кой едно старо ново начинание да подхване. И откъм общината скука и паяжина. Пуснаха Радка на вълците да обере на брой повече коментари от Митковите и нищо друго не пуснаха - зрелище за народа. Тогава яжте пасти. В случая рисувайте макове и пийте вино от пластмасовите чашки. Наздраве!!!
  • 7
   Ки
   Кирякова
   5 0
   17:19, 20 ное 2019
   На естетите, който се притесняват, че виното е било в пластмасови чаши искам да кажа, че виното беше в стъклени чаши, а пластмасовите бяха за водата, с която разреждаха боите.
   • Ви
    Винени
    4 -1
    17:44, 20 ное 2019
    Успокоих се. Като са били стъклени, за следващия път да им осигурим винени.
  • 8
   🔞
   🔞
   0 -3
   17:24, 20 ное 2019
   Подготвям масата за тежки наздравици🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🥂🥂🥂🥂🍻🍻🍻🍻🍺🍺🍺🥃🥃🥃🥃🍸🍸🍸🍸🍸🍹🍹🍹🍹🍾🍾🍾❗Централното място е за Комент номер 5,уцелил 💯процента 🎯 в мнението си ❗Моля заповядайте😂🤣 и наздраве 🍷.....
  • 9
   68
   681
   7 -3
   20:43, 20 ное 2019
   Престанете да плюете всичко и всеки. Нека да ви попитам как минават вашите вечери.С какво полезно или интересно се занимавате.Повечето с подпиране на масите от четирите им края ядене и пиене или дрямане пред комповете или телевизорите. Културните събития в умрeлия ни град и селата са толкова малко ,че са почти нула,затова приветствам жените за това, че намират оригинални начини да се повеселят и общуват с приятели.
   • Пи
    питагор
    5 -2
    05:57, 21 ное 2019
    Че ти защо си мислиш чи рисуването пиейки вино е нещо по различно от дрямането пред компа и подпирането на маси. Това че се прави от повече хора на едно място не означава че е по стойностно. За мен е стойностно ришаването на тиореми но аз уважавам всяко човешко занимание дори и спането ве много изтънчени зехте да ставате до степен нетърпящи останалите които не рисуват с вино ай сиктир ут такъви снобя като вас.
   • До
    До 681
    4 -2
    11:15, 21 ное 2019
    Ако това е културно събитие,егати културата.Започнаха с мак.Майко мила. Ще ви е по приятно и полезно за всички,ако прекарвате деня си заедно с внуците си в детските градини щом ви се рисува.Там дечицата и те рисуват,навярно много по прекрасни неща от вашите макове. Кой усигурява боичките,четките,хартията?Или си ги носите от къщи.

  Хороскоп за 26.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  26 яну 2020
  Последни новини