22 °C

Новото забавление – да рисуваме на по чаша вино, достигна и до провинцията

Изображение 1 от 4

  Село Градина стана пристанище на едно от най-новите забавления – да рисуваме на по чаша вино. Инициативата набира много почитатели в столицата ни, а сега беше пренесена на местна почва. На чаша вино, при специално селектирана музика, над 20 жени създадоха своите шедьоври под ръководството на доказания майстор на четката Иван Генов.

  Идеята е на Елена Петрова и е реализирана с помощта на читалищните служители и читалищното настоятелство.

  Иван Генов беше избрал не сложен мотив – макове. Той предупреди, че всеки може да види и да усети картината по свой начин, цветовете не са задължителни, а който иска може да прибави каквото желае според настроението си.

  Макар да имате еднакви бои и да рисувате една и съща картина, накрая ще видите, че няма да има две еднакви творби, предупреди той.

  Неусетно изтече час, в който листите бяха запълнени, а най-смели се оказаха едни от най-малките художници – Пламена и Христина Георгиеви. Техните макове бяха ярки, но не червени и показаха, че консервативното мислене принадлежи на възрастните.

  Мястото на събитието не беше избрано случайно – новооформената зала на втория етаж на читалището. В началото на лятото на благотворителен концерт бяха събрани част от необходимите средства, с които е затворено фоайето-поставена е врата и са подменени прозорците, но е видима нуждата от още много средства, за да се превърне в мечтания салон със сцена.

  След края на часа по рисуване, маковете грейнаха в ръцете на жените за обща снимка. След това всяка от тях отнесе в дома си своя първи шедьовър. А организаторите обещаха това да не е последната среща.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Пи
   Питагор
   9 -6
   11:01, 20 ное 2019
   А друго ново забавление да управляваме общинския съвет на чаша вино ще тръгне от провинцията и ще завладее големите градове.
   • Ар
    Архимед
    11 -7
    12:41, 20 ное 2019
    Я не обиждай Председателя на Общинския съвет! Той ще рисува на три чаши уиски и ще замезва със зеленчук от оранжерията в с. Драгойново.
  • 2
   Мо
   Моля
   8 -1
   11:32, 20 ное 2019
   Моля гражданството да осигурим по една стъклена чаша на жените-художнички. Какво е пиене на вино от пластмасова чаша? Неуважение към виното или към жената?!
  • 3
   Со
   Сократ
   8 0
   12:26, 20 ное 2019
   Като нямаш крава, и козата е крава! Това важи както за забавлението, така и за превръщането му в новина.
  • 4
   Ди
   Диоген
   5 -4
   13:24, 20 ное 2019
   В България всичко взе да се превръща в женско лигавене
   • Не
    Не точно
    7 -3
    15:34, 20 ное 2019
    Това важи особено за другарките.Да ги накарат да се почустват малко значими същества.Защото не знаят колко са нещасни с изкривените си представи за света.
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    6 -2
    16:47, 20 ное 2019
    Жените са по-силният пол. Отдавна! Женското лигавене е забавление! Жените търсят начин да осмислят свободното си време, а вие завиждате и гледате пренебрежително на тези, които ви превъзхождат и по ум, и по чувствителност и по интелект!
   • До
    До Красавица
    3 -2
    17:41, 20 ное 2019
    Красавице, толкова си Умна, че си се синонимизирала за по-сигурно и с Интелектуална!!!
   • Кр
    КРАСАВИЦА
    1 0
    17:49, 20 ное 2019
    Опитах се да попитам коментиращия какво означава .... Ми беше писано, че коментарът не е добавен поради наличие на непознати думи. А как пуснахте коментара на " до красавица"
   • До
    До красавица
    2 -1
    10:49, 21 ное 2019
    Красавице , ако беше умна и красива жена ,нямаше да отиваш там,откъдето жените по света се връщат вече от няколко години.В умните държави феминизма отдавна е минало.Ако Бог ти беше сложил опашката отпред ,можеше и да си такава за каквато ни се представи.
  • 5
   Ар
   Ариестотел БОнансис
   5 0
   15:13, 20 ное 2019
   В наше село пълна плеяда от мъдреци - то не бе Питагор, не бе Архимед-Ахмед,Аристотел, Сократ, Диоген и т.н. Народа - прост бил!
   • Це
    Цезар
    3 -3
    15:33, 20 ное 2019
    Ето и Цезар да се включи
    Ами като не мислят за нас мъжете мислят глупости жените.
   • На
    Наблюдателен
    4 -2
    15:50, 20 ное 2019
    Че народа е прост,в това две мнения не може да има.Ежеминутно и ежедневно ми го доказват.Особено с тая "плеяда".
   • Ди
    Диоген
    2 0
    16:35, 20 ное 2019
    Не си прав. Освен от Плеядите има още и от Арктур, Алфа кентавър и др. , а боговете са от Орион и Сириус !
    https://ufoport.com/9876-2/
  • 6
   Бя
   Бяла завист
   7 0
   16:37, 20 ное 2019
   Новото старо развлечение : жени и вино - вино и жени. Не завиждайте. Питате ли ги как се нижат дългите самотни тъжни есенни дни. Я колко много първомайки са прибегнали до услугите на село Градина. Защото тук няма кой едно старо ново начинание да подхване. И откъм общината скука и паяжина. Пуснаха Радка на вълците да обере на брой повече коментари от Митковите и нищо друго не пуснаха - зрелище за народа. Тогава яжте пасти. В случая рисувайте макове и пийте вино от пластмасовите чашки. Наздраве!!!
  • 7
   Ки
   Кирякова
   5 0
   17:19, 20 ное 2019
   На естетите, който се притесняват, че виното е било в пластмасови чаши искам да кажа, че виното беше в стъклени чаши, а пластмасовите бяха за водата, с която разреждаха боите.
   • Ви
    Винени
    4 -1
    17:44, 20 ное 2019
    Успокоих се. Като са били стъклени, за следващия път да им осигурим винени.
  • 8
   🔞
   🔞
   0 -3
   17:24, 20 ное 2019
   Подготвям масата за тежки наздравици🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🥂🥂🥂🥂🍻🍻🍻🍻🍺🍺🍺🥃🥃🥃🥃🍸🍸🍸🍸🍸🍹🍹🍹🍹🍾🍾🍾❗Централното място е за Комент номер 5,уцелил 💯процента 🎯 в мнението си ❗Моля заповядайте😂🤣 и наздраве 🍷.....
  • 9
   68
   681
   7 -3
   20:43, 20 ное 2019
   Престанете да плюете всичко и всеки. Нека да ви попитам как минават вашите вечери.С какво полезно или интересно се занимавате.Повечето с подпиране на масите от четирите им края ядене и пиене или дрямане пред комповете или телевизорите. Културните събития в умрeлия ни град и селата са толкова малко ,че са почти нула,затова приветствам жените за това, че намират оригинални начини да се повеселят и общуват с приятели.
   • Пи
    питагор
    5 -2
    05:57, 21 ное 2019
    Че ти защо си мислиш чи рисуването пиейки вино е нещо по различно от дрямането пред компа и подпирането на маси. Това че се прави от повече хора на едно място не означава че е по стойностно. За мен е стойностно ришаването на тиореми но аз уважавам всяко човешко занимание дори и спането ве много изтънчени зехте да ставате до степен нетърпящи останалите които не рисуват с вино ай сиктир ут такъви снобя като вас.
   • До
    До 681
    4 -2
    11:15, 21 ное 2019
    Ако това е културно събитие,егати културата.Започнаха с мак.Майко мила. Ще ви е по приятно и полезно за всички,ако прекарвате деня си заедно с внуците си в детските градини щом ви се рисува.Там дечицата и те рисуват,навярно много по прекрасни неща от вашите макове. Кой усигурява боичките,четките,хартията?Или си ги носите от къщи.

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини