13 °C

Новото забавление – да рисуваме на по чаша вино, достигна и до провинцията

Изображение 1 от 4

    Село Градина стана пристанище на едно от най-новите забавления – да рисуваме на по чаша вино. Инициативата набира много почитатели в столицата ни, а сега беше пренесена на местна почва. На чаша вино, при специално селектирана музика, над 20 жени създадоха своите шедьоври под ръководството на доказания майстор на четката Иван Генов.

    Идеята е на Елена Петрова и е реализирана с помощта на читалищните служители и читалищното настоятелство.

    Иван Генов беше избрал не сложен мотив – макове. Той предупреди, че всеки може да види и да усети картината по свой начин, цветовете не са задължителни, а който иска може да прибави каквото желае според настроението си.

    Макар да имате еднакви бои и да рисувате една и съща картина, накрая ще видите, че няма да има две еднакви творби, предупреди той.

    Неусетно изтече час, в който листите бяха запълнени, а най-смели се оказаха едни от най-малките художници – Пламена и Христина Георгиеви. Техните макове бяха ярки, но не червени и показаха, че консервативното мислене принадлежи на възрастните.

    Мястото на събитието не беше избрано случайно – новооформената зала на втория етаж на читалището. В началото на лятото на благотворителен концерт бяха събрани част от необходимите средства, с които е затворено фоайето-поставена е врата и са подменени прозорците, но е видима нуждата от още много средства, за да се превърне в мечтания салон със сцена.

    След края на часа по рисуване, маковете грейнаха в ръцете на жените за обща снимка. След това всяка от тях отнесе в дома си своя първи шедьовър. А организаторите обещаха това да не е последната среща.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Пи
      Питагор
      9 -6
      11:01, 20 ное 2019
      А друго ново забавление да управляваме общинския съвет на чаша вино ще тръгне от провинцията и ще завладее големите градове.
      • Ар
        Архимед
        11 -7
        12:41, 20 ное 2019
        Я не обиждай Председателя на Общинския съвет! Той ще рисува на три чаши уиски и ще замезва със зеленчук от оранжерията в с. Драгойново.
    • 2
      Мо
      Моля
      8 -1
      11:32, 20 ное 2019
      Моля гражданството да осигурим по една стъклена чаша на жените-художнички. Какво е пиене на вино от пластмасова чаша? Неуважение към виното или към жената?!
    • 3
      Со
      Сократ
      8 0
      12:26, 20 ное 2019
      Като нямаш крава, и козата е крава! Това важи както за забавлението, така и за превръщането му в новина.
    • 4
      Ди
      Диоген
      5 -4
      13:24, 20 ное 2019
      В България всичко взе да се превръща в женско лигавене
      • Не
        Не точно
        7 -3
        15:34, 20 ное 2019
        Това важи особено за другарките.Да ги накарат да се почустват малко значими същества.Защото не знаят колко са нещасни с изкривените си представи за света.
      • Кр
        КРАСАВИЦА
        6 -2
        16:47, 20 ное 2019
        Жените са по-силният пол. Отдавна! Женското лигавене е забавление! Жените търсят начин да осмислят свободното си време, а вие завиждате и гледате пренебрежително на тези, които ви превъзхождат и по ум, и по чувствителност и по интелект!
      • До
        До Красавица
        3 -2
        17:41, 20 ное 2019
        Красавице, толкова си Умна, че си се синонимизирала за по-сигурно и с Интелектуална!!!
      • Кр
        КРАСАВИЦА
        1 0
        17:49, 20 ное 2019
        Опитах се да попитам коментиращия какво означава .... Ми беше писано, че коментарът не е добавен поради наличие на непознати думи. А как пуснахте коментара на " до красавица"
      • До
        До красавица
        2 -1
        10:49, 21 ное 2019
        Красавице , ако беше умна и красива жена ,нямаше да отиваш там,откъдето жените по света се връщат вече от няколко години.В умните държави феминизма отдавна е минало.Ако Бог ти беше сложил опашката отпред ,можеше и да си такава за каквато ни се представи.
    • 5
      Ар
      Ариестотел БОнансис
      5 0
      15:13, 20 ное 2019
      В наше село пълна плеяда от мъдреци - то не бе Питагор, не бе Архимед-Ахмед,Аристотел, Сократ, Диоген и т.н. Народа - прост бил!
      • Це
        Цезар
        3 -3
        15:33, 20 ное 2019
        Ето и Цезар да се включи
        Ами като не мислят за нас мъжете мислят глупости жените.
      • На
        Наблюдателен
        4 -2
        15:50, 20 ное 2019
        Че народа е прост,в това две мнения не може да има.Ежеминутно и ежедневно ми го доказват.Особено с тая "плеяда".
      • Ди
        Диоген
        2 0
        16:35, 20 ное 2019
        Не си прав. Освен от Плеядите има още и от Арктур, Алфа кентавър и др. , а боговете са от Орион и Сириус !
        https://ufoport.com/9876-2/
    • 6
      Бя
      Бяла завист
      7 0
      16:37, 20 ное 2019
      Новото старо развлечение : жени и вино - вино и жени. Не завиждайте. Питате ли ги как се нижат дългите самотни тъжни есенни дни. Я колко много първомайки са прибегнали до услугите на село Градина. Защото тук няма кой едно старо ново начинание да подхване. И откъм общината скука и паяжина. Пуснаха Радка на вълците да обере на брой повече коментари от Митковите и нищо друго не пуснаха - зрелище за народа. Тогава яжте пасти. В случая рисувайте макове и пийте вино от пластмасовите чашки. Наздраве!!!
    • 7
      Ки
      Кирякова
      5 0
      17:19, 20 ное 2019
      На естетите, който се притесняват, че виното е било в пластмасови чаши искам да кажа, че виното беше в стъклени чаши, а пластмасовите бяха за водата, с която разреждаха боите.
      • Ви
        Винени
        4 -1
        17:44, 20 ное 2019
        Успокоих се. Като са били стъклени, за следващия път да им осигурим винени.
    • 8
      🔞
      🔞
      0 -3
      17:24, 20 ное 2019
      Подготвям масата за тежки наздравици🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🥂🥂🥂🥂🍻🍻🍻🍻🍺🍺🍺🥃🥃🥃🥃🍸🍸🍸🍸🍸🍹🍹🍹🍹🍾🍾🍾❗Централното място е за Комент номер 5,уцелил 💯процента 🎯 в мнението си ❗Моля заповядайте😂🤣 и наздраве 🍷.....
    • 9
      68
      681
      7 -3
      20:43, 20 ное 2019
      Престанете да плюете всичко и всеки. Нека да ви попитам как минават вашите вечери.С какво полезно или интересно се занимавате.Повечето с подпиране на масите от четирите им края ядене и пиене или дрямане пред комповете или телевизорите. Културните събития в умрeлия ни град и селата са толкова малко ,че са почти нула,затова приветствам жените за това, че намират оригинални начини да се повеселят и общуват с приятели.
      • Пи
        питагор
        5 -2
        05:57, 21 ное 2019
        Че ти защо си мислиш чи рисуването пиейки вино е нещо по различно от дрямането пред компа и подпирането на маси. Това че се прави от повече хора на едно място не означава че е по стойностно. За мен е стойностно ришаването на тиореми но аз уважавам всяко човешко занимание дори и спането ве много изтънчени зехте да ставате до степен нетърпящи останалите които не рисуват с вино ай сиктир ут такъви снобя като вас.
      • До
        До 681
        4 -2
        11:15, 21 ное 2019
        Ако това е културно събитие,егати културата.Започнаха с мак.Майко мила. Ще ви е по приятно и полезно за всички,ако прекарвате деня си заедно с внуците си в детските градини щом ви се рисува.Там дечицата и те рисуват,навярно много по прекрасни неща от вашите макове. Кой усигурява боичките,четките,хартията?Или си ги носите от къщи.
    Последни новини