Партия Vertu олеква с 40 бона. Преглед на националния печат

"24 часа": Спасени след 50 часа в пещерата

След близо 50 часа воден капан в пещерата Духлата 7-те бедстващи бяха извадени около 20,30 ч снощи. Екипите първо измъкнаха трите деца. Навън ги посрещнаха със сълзи на радост.

"Минаха ми много неща през главата и разбрах, че има много по-важни неща от вода и храна, и това е семейството. Притеснявах се най-много за майка ми и баща ми", каза Марина Монева. "Разбрахме, че водата се покачва и че трябва да бягаме нависоко. Топлихме си вода и бульон на газов котлон. Нямаше много храна, но това не беше проблем. Беше студено. Не се уплаших, но се притеснявах за родителите си. Знаехме, че са в паника."

"Всички са добре, само най-малкият - Емил, е с хипотермия", каза шефът на Спешна помощ в Перник д-р Димитров. Момчето веднага бе качено в една от 6-те линейки, чакащи наблизо.

"Благодаря на всички, които помогнаха за спасяването на хората", заяви премиерът Бойко Борисов, който пристигна на мястото малко преди да бъдат извадени децата. В акцията работиха най-добрите машини и специалисти, заяви той.

"Монитор": Струма глътна пътя към Гърция


Придошлата заради пороите река Струма отнесе част от пътя София-Кулата. Водната стихия скъса около 50 метра от шосето при спирка Яворов на Кресненското дефиле.

Очаква се отсечката от пътя да бъде възстановена и отворена за движение до 7-8 дни.

Дотогава пътуващите трябва да използват обходния маршрут Симитли - Банско - Гоце Делчев - Папазчаир - Катунци - Кулата и обратно, съобщиха от областната управа. В община Кресна бе обявено бедствено положение. В събота в района се изля пороен дъжд. Пътищата се превърнаха в реки, десетки къщи бяха наводнени.

От нощта срещу неделя работници засипваха пропадналата отсечка от главен път Е-79 с чакъл и пясък, съобщиха от Гражданска защита. В опит да изсипе баластра в подкопания път, самосвал бе отнесен заедно с шофьора му от реката. 36-годишният водач Хюсеин Мисанков от Белица е в неизвестност.

 

"Труд": Два моста рухнаха при Бобошево

И старият, и новият мост над река Джерман при Бобошево бяха разрушени от незапомнената стихия късно вечерта в събота.

"Старият мост е строен през 1930 г. По него минал Цар Борис III, но не го харесал, защото бил тесен - две коли не можели да се разминат. Затова пък бе много здрав - от камък и бетон. Щом падна, значи голяма е бил пороят", каза Христофор Бояджиев (75 г.), местен театрал самодеец. Новият мост е на 100 м от стария и е строен през 1990 г. Водите подкопали една от колоните и отнесли 2-3 метра от двете му платна. От днес бобошевци използват обходен маршрут през с Драгоман.

"Труд":  Скъса се дига, река Блато заля Костинброд


"Тази река старите хора преди векове са я кръстили Блато. Не е случайно. Като придойде, залива полето и после с месеци там остава блато." Така говореха днес жителите на Костинброд. Пътища, детска градина и между 400 и 450 къщи и дворове в градчето и близкото село Петърч осъмнаха залети с вода. Около 100-120 от тях са най-тежко пострадали. По данни на Гражданска защита талазите прииждали в Костинброд от скъсана дига на река Блато, засегнати са били 40 къщи на три улици.

"Стандарт": Партия Vertu олеква с 40 бона

С близо 40 бона ще олекне новата партия "Vertu" в парламента. Толкова ще е общо глобата на 16-те депутати, които миналата сряда зарязаха дебатите за данък "колиба" в Народното събрание и отидоха в столичен хотел, за да получат безплатно суперскъпи телефони от дизайнерската марка. Веднага те бяха наречени от колегите си партия "Vertu". Промоцията се оказа капан за алчните депутати, организиран от bTV и в. "168 часа".   
Средно избраниците взимат на месец 2307 лв.
Без заплата за един месец и до една година отстраняване от заседания в комисии. Такива санкции за сгазилите лука ще предложи шефът на комисията по етика в парламента Валентин Николов, разказа вчера той за "Стандарт". След гръмналия скандал с резила на депутатите от всички партии без сините първата дама на Народното събрание Цецка Цачева възмутена даде 16-те на етична комисия.

 "Монитор": Скопие проговори за трагедията "Илинден"

15 месеца след трагедията "Илинден", при която 15 българи загинаха във водите на Охридското езерo, македонските власти изпратиха част от документите от проведеното разследване на инцидента. Материалите бяха поискани от българската прокуратура веднага след трагедията, но досега отговор от западната ни съседка не беше получен.

Сред документите са аутопсиите на загиналите българи, протоколите от огледа на мястото, където потъна корабът, и техническата експертиза за състоянието на плавателния съд. Това съобщи за "Монитор" наблюдаващият разследването у нас прокурор Божидар Джамбазов.

Поисканите документи са необходими на българската прокуратура във връзка с образуваното паралелно разследване у нас, което трябва да изясни причината за смъртта на нашите сънародници.

"Монитор": Роми отвличат и измъчват инвалиди за имоти

Група от четирима роми, отвличала и измъчвала слепи и неподвижни инвалиди, за да им открадне имотите, е била разкрита от столични полицаи. Карето от две ромски семейства изнасяло възрастните жертви от домовете им на ръце, товарело ги в кола и ги карало в хотели край София. Там пенсионерите били заплашвани и бити. В един от случаите 76-годишна тежко болна жена е държана 2 дни без храна и лекарства.

До зловещите разкрития стигнали криминалистите от сектор „Убийства" след упорито няколкомесечно разследване. Схемата започнала да се разплита, когато  през лятото бил намерен трупът на 57-годишния Владимир Тодоров. Безжизненото тяло с множество удари от бухалки лежало в двора на столичната  Втора градска болница. От разследването станало ясно, че жертвата е контактувала  през последната година с четиримата роми Методи Йорданов, Надка Баева, Игнат Бенков и Мария Спасова, за които имало оперативни данни, че се занимават с имотни измами.

"Новинар": Гонят "копърките" от летище София

По време на коледните и новогодишните празници на летище София денонощно ще има екип на Държавната автомобилна администрация, която ще следи да няма измамени с цените на такситата клиенти. Това съобщи днес транспортният министър Александър Цветков, който инспектира таксиметровите фирми, работещи на територията на аерогарата.
Двете компании, които работят на летище София, са предупредени, че ако допуснат техни шофьори да извършват измами, договорите им ще бъдат прекратени и те няма да могат да оперират регламентирано на аеропорта.

"24 часа": Бебето от фризера "замрази" и шеф

Бебето от фризера "замрази" шефския пост на д-р Мирослав Кожухаров.

Директорът на болницата "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица трябва да бъде отстранен, докато се изясни случаят, смята председателят на общинския съвет Даниел Костадинов.

Утре той свиква местния парламент, за да чуят прокурора Светослав Калчев.

От БСП обаче стоят зад д-р Кожухаров. "Общинският съвет трябва да се произнесе за персонална вина, когато има категорични доказателства. Не бих могъл да подкрепя нещо, ако тя не е изяснена", каза червеният съветник Никола Колев, екскмет на Горна Оряховица.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини