Арестуваха общинар за изнудване и побой

Общинският съветник и регионален политически лидер от Шумен Петър Атанасов е арестуван при полицейска операция вчера, съобщи окръжният прокурор Ася Петрова.

Атанасов е задържан по подозрение в изнудване и побой и днес с прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за задържане под стража, съобщи БТА.

Общинският съветник е задържан по сигнал на негов служител, който се оплакал, че Атанасов го изнудвал и бил, съобщиха от полицията. Общинарят е собственик на "Кариера Драгоево" АД. Заедно с него са арестувани двама негови служители.
 
Петър Атанасов беше избран в Общинския съвет в Шумен от листата на СДС, но напусна партията през 2008 г., когато Комисията по досиетата обяви, че той е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност. Сега Атанасов е независим съветник в Шуменския общински съвет. През тази година беше избран за областен координатор на партията "Обединени земеделци" за Шумен, Разград и Търговище.

Арестът на Петър Атанасов няма нищо общо с работата му като съветник, заяви председателят на Общинския съвет в Шумен Даниела Русева. По правилник Атанасов трябва да напусне Общинския съвет едва след влязла в сила ефективна присъда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини