"Стъклен дом" в битка с местните сериали в Турция

"Стъклен дом" започна да се излъчва по турския частен телевизионен канал Fox TV, с което стана първият български сериал, появил се на турски екран.

Първата серия стартира на 8 август, неделя, под заглавие "Сърча сарай" (Стъклен дворец). Излъчването е в много късен час - първата серия беше излъчена в 23.45 ч., а втората серия започна още по-късно след полунощ. Сериалът е дублиран от турски актьори. Дублажът е добър, няма разминавания в репликите, диалозите текат много естествено. Тук си казва думата и богатият опит, който турските студия има в дублажа.

В началото на серията заглавието и имената на актьорите се изписват на български. Засега поради жегите и заради Рамазана много хора будуват през нощта, поради което "Стъклен дом" има шанса да бъде гледан от повече зрители.

През есенно-зимния сезон обаче късният час ще бъде неблагоприятен фактор. Освен това "Стъклен дом" ще трябва да се бори за рейтинг и с местните сериали, на които каналът залага в този сезон, за разлика от други години.

През миналия сезон Fox TV излъчваше само един рейтингов сериал - "Йомре бедел" (у нас сериалът е известен като "Цената на живота" - бел.ред.) в праймтайма.

Вероятно под влияние на другите канали, този сезон телевизията промени политиката си. По-рано от останалите телевизии, които още са във ваканция, Fox TV започна излъчването на два доста интересни сериала - "Йер, гьок, ашк" (Земя,небе,любов - бел. ред.) и "Кескин бъчак" (Остър нож - бел. ред), които се излъчват в прайматйма и отсега имат висок зрителски рейтинг.

Особено гледан е първият филм, който се излъчва в неделя и е с няколко много популярни турски актьори. Сниман е в Кападокия, а фабулата е специфична за турските сериали - взаимоотношения между богата бейска анадолска фамилия и обикновените хора,с елементи на традиционализъм и модернизъм, любов, интриги и политика.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини