Симеон все още не бил решил дали ще съди България в Страсбург

Като организиран човек, царят направи справка с квалифицирани юристи и те му дадоха становище, че вероятността да спечели дело срещу България в Страсбург, заради запорираните му имоти, е повече от 90%.

Това коментира Минчо Спасов от НДСВ в предаването "Тази сутрин" на БНТ.

По думите му царят все още не е взел за себе си решението дали ще премине към тази стъпка. "Моят личен съвет към него беше по-скоро да осъди клеветниците по наказателно-правен път, защото много хора се упражняваха и го обвиняваха в непочтеност в процеса на връщането на имотите. Очевидно тези хора черпят своята информация от вестниците, а не от документите.

Аз се надявам, че рано или късно земеделският министър Мирослав Найденов ще се извини на царя, защото в момента, когато той носеше документите по въпросното дело, той направи изявление пред медиите, че е имало натиск от Симеон Сакскобургготски като министър-председател върху чиновниците, които са му върнали имотите.

Аз нося документа – решението на поземлената комисия в Самоков от 31 август 2000 г., когато нито Симеон беше министър-председател, нито съществуваше НДСВ. За това НДСВ има нищожен принос за връщането на имотите. Имотите са върнати по време на правителството на Иван Костов", поясни Минчо Спасов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини