Красавица в живота и звяр – на екрана

На киноекрана грозното пате често се превръща в хубавица, която в края на филма покорява сърцето на главния герой. Трансформацията на красавицата в чудовище обаче е доста по-трудна, затова заслужава вниманието ни.

Русокосата красавица Чарлийз Терон актриса, която често попада в мъжките класации за “Най-сексапилна жена”, трудно може да бъде разпозната в свирепата серийна убийца Айлийн Вурнос във филма “Чудовище”. За ролята тя напълнява с повече от 13 килограма, а още по-убедителна я правят сплъстените коси, повехналата кожа, побелелите вежди и налудничавият поглед. Жертвата на красотата й обаче си заслужава, защото за ролята Чарлийз получава “Оскар”.

По-лесен вариант за екранна трансформация избира Гуинет Полтроу, която не качва и килограм за филма “Свалячът Хал”. Вместо нея се труди цял екип от гримьори и реквизитори, които превръщат слабото й тяло в гигантска безформена маса. Трудно разпознаваемо е дори лицето й, тъй като очертаните скули на актрисата и острата й челюст са заменени от пухкави бузи и двойна брадичка...

За да изградиш достоверен образ на екрана обаче, съвсем не е нужно да експериментираш със здравето си или с уменията на стилиста. Доказва го Никол Кидман, която изиграва писателката Вирджиния Улф в отличения с “Оскар” филм “Часове”. Русокосата австралийка се превръща в ексцентрична брюнетка, а с помощта на грима се сдобива и с възгруб нос, който съвсем не отива на нежното й лице.

Не по-лесно е на Хилари Суонк, която се нагърбва със задачата да изиграе мъж, уловен в женско тяло. За ролята си в драмата “Момчетата не плачат” актрисата се подстригва като момче, а за да бъде по-убедителна добавя към визията си развалени зъби и навъсена усмивка. Куражът й е оценен с “Оскар”, а след него Клинт Истууд й предлага ролята на жена-боксьор в “Момиче за милион долара”. Дори възможността да се покаже пред публика с разбит на ринга нос не стряска звездата, която отново е наградена с най-престижната награда на Академията.

Източник: arenabeauty.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини