Русия грубо се меси във вътрешните работи на Киргизстан!

Грузинският президент Михаил Саакашвили смята, че само народът на Киргизстан може да решава кой ще бъде в правителството на страната, заяви неговата говорителка Манана Манджгаладзе, предаде РИА Новости.

"Президентът на Грузия следи със загриженост събитията в Бишкек," добави тя.

Манджгаладзе отбеляза, че с оглед на наличната информация и независимо от опроверженията от страна на Кремъл, е видно, че Русия се намесва грубо във вътрешните работи на Киргизстан.

Делегация на временното правителство на Киргизстан замина за Москва за провеждане на преговори, съобщи източник в кабинета, цитиран от Интерфакс.

Не се уточняват какви срещи са планирани в Москва и на какво равнище ще бъдат те. Делегацията се оглавява от вицепремиера Алмазбек Атамбаев. Не е изключено представителите на временното правителство да се обърнат за икономическа помощ към Русия, уточни източникът.

Русия ще поиска от новото ръководство на Киргизстан да закрие американската военна база в летището Манас близо до Бишкек, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на високопоставен източник от руското правителство.

"В Киргизстан трябва да има само една военна база – руската, а Бакиев не изпълни своето обещание за закрие базата Манас", е казал още източникът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини