Графа изпя баща си. Преглед на националния печат

"24 часа": Най-много пет пъти без ток на година

Най-много пет пъти могат да ви спират тока за една година. Такива са нормите за енергото за един потребител. Ако го спрат по 9 пъти за всеки клиент, тогава цената на еленергията догодина ще трябва да падне.

От 1 юли, след три години отлагане, най-после качеството на тока влиза в цената му.

"Внимавайте със санкциите към дружествата", предупреди вчера по време на кръгла маса, организирана от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, доцент от Техническия университет.

 

„Труд": 100 000 евро на месец за Стоичков

Христо Стоичков ще получава по 100 000 евро на месец, ако преподпише с южноафриканския "Мамелъди Съндаунс". Камата направи удар в ЮАР, като класира на второ място деветия от миналия шампионат. Стоичков e заработвал по $ 100 хил. месечно според местни медии.

Собственикът на "Съндаунс" - мултимилионерът Патрис Мотсепе, обаче е готов с по-добро предложение, за да запази Кавалера на "Златната топка" в отбора си. А заради ангажимента в ЮАР българинът отказа на тим от САЩ, има оферти от Испания, Мексико, Катар и Саудитска Арабия.

 

„Труд": Осман Октай: Бодигард на Доган е убиецът на Емин

По всяка вероятност убиецът на Ахмед Емин трябва да се търси сред някой от петнайсетината охранители на Ахмед Доган. Това каза по PRO.BG един от основателите на Движението за права и свободи Осман Октай.

По думите му Емин е бил един от основните герои в разработката „Лиани", тъй като е имал функцията на ключова фигура за контакти на Доган на всички нива.

 

„Стандарт": Графа изпя баща си

Данъчни подгониха Владо Ампов - Графа, а той изпя баща си. Пред бирниците поп звездата оправда охолния си живот с 80 бона заем от татко. Сега хрътките на Красимир Стефанов са по петите на Кирил Ампов, научи "Стандарт". Те ще проверяват откъде композиторът е изкарал парите и платил ли е данъци върху тях.

До щателната семейна проверка се стигна, след като бирниците установили, че Владо наистина живее като граф, без да е декларирал и лев официален доход. Изпълнителят на хита "Секс за пари" не е плащал данъци. От приходната агенция отказаха коментар по случая. Телефоните на семейство Ампови бяха изключени.

„Стандарт": Държавни тайни в тефтерчето на Емин

В тефтерчето на самоубилия се Ахмед Емин е имало държавни тайни, съобщиха високопоставени източници от прокуратурата. В момента ДАНС проверява отново всички документи, открити в кабинета на дясната ръка на лидера на ДПС.

Преди две години от харддиска на компютъра на Емин бяха иззети десетки файлове. "Тогава те бяха изпратени в ДАНС не само за да се провери дали имат връзка с причините за смъртта му, а и дали съдържат тайни, които застрашават националната сигурност.

„Монитор": Нищят връзки на Трактора с Куйович

Парламентарната комисия за контрол на Държавна агенция „Национална сигурност" нищи нерегламентирани връзки на агенти на ДАНС с намиращия се в затвора наркотрафикант Будимир Куйович. Това става по искане на депутата от ДПС Камен Костадинов, който настоява да бъде изяснена ролята на родното ФБР по този случай. Според участници в заседанието става дума именно за връзка между Алексей Петров и наркотрафиканта. Комисията за контрол на ДАНС покани вчера на разпит бившия шеф на агенцията Петко Сертов, настоящия шеф Цветлин Йовчев и депутата Румен Петков, който загуби поста си на вътрешен министър заради аферата „Куйович".

„Монитор": Пратили Емин да убие Доган

Самоубилият се Ахмед Емин е имал поръчка от службите да ликвидира лидера на ДПС Ахмед Доган. Това съобщи вчера за "Монитор" депутатът и член на ръководството на движението Камен Костадинов. Народният представител обаче допълни, че до момента това са само съмнения. "Имаме основание да смятаме, че Ахмед Емин е работел за службите и е бил изпратен от тях да ликвидира физически лидера на ДПС Ахмед Доган", обясни Костадинов. Той обясни, че след смъртта на Емин са започнали да излизат наяве редица смущаващи факти, които дали основание да се смята, че е бил вербуван да шпионира и дори да убие лидера Доган.

„Монитор": Печатат дипломите за висше като парите

Дипломите за висше образование да се отпечатват по технологията за изработка на книжните банкноти и да са защитени с воден знак. Тази мярка се обсъжда в просветното министерство за допълнителна защита на сертификатите за завършен университет. Обмисляме да отпаднат досегашните холограмни стикери, които се издават от МОМН, каза д-р Мария Фъртунова - директор на дирекция „Политика във висшето образование", по време на дискусия, организирана от Кандидатстудентска борса 2010 в столицата. Специалисти печатари ще изработят защитен знак за хартията, на която ще се печатат дипломите, а след това висшите училища ще си направят индивидуален дизайн обясни Фъртунова.

„Сега": Бившите управляващи продали 800 дка край Варна на безценица

Правителството на тройната коалиция не само е заменяло гори на скандално ниско цени, но още по-евтино е продавало терени от Държавния горски фонд. Това стана ясно от проверка на варненския областен управител Данчо Симеонов, който представи вчера списък с 27 сделки, сключени между 2004 и 2007 г.

В справката има сделки, при които държавни терени са продавани за под 2 лева на кв.м. В скандала със заменките ставаше дума за гори по Черноморието, оценени по 5 лв. за квадрат.

 

„Дума": Вдигат заплатите на строителите на "Люлин"

С над 20 процента се повишават основните заплати в сдружението "Мапа Дженгиз", което е главен изпълнител на автомагистрала "Люлин". Това каза специално за ДУМА председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Перник Наташа Ангелова. Късно вечерта преди ден е било подписано споразумение между ръководството на турското сдружение, местната структура на КНСБ и синдикалната структура в "Мапа Дженгиз". Договорени са нови трудови възнаграждения за всички работещи, без оглед на тяхната националност и религиозна принадлежност, заяви Ангелова. ДУМА първа постави въпроса за неравностойното заплащане на българските пътни строители спрямо турските в репортаж за гладния протест на трима наши работници на магистралата заради в пъти по-ниското заплащане. В преговорите между синдикатите и турската фирма помогна Националният институт за помирение и арбитраж.

„Дневник": Държавна земя на цената на две дъвки

Броени седмици след като скандалите със замените на държавни гори отново излязоха на дневен ред заради намесата на Европейската комисия, на ход са сделките с гори. Държавни терени край морето са продавани десетки и дори стотици пъти по-евтино от пазарните им цени, съобщи варненският областен управител Данчо Симеонов. Това са първите резултати от проверките на сделки с държавни гори през последните години. Същата ревизия, по поръчка на земеделското министерство, правят и останалите областни управители в страната.

Досега проверката на варненската областна администрация, която продължава, е показала, че в периода 2004 - 2008 г. са сключени 27 сделки, при които държавната земя е продадена изключително евтино. Терени по Северното Черноморие, част от държавния горски фонд, са купувани буквално на цената на две пакетчета дъвки -  по 1.92 лв. или 2.03 лв. за квадратния метър.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини