Запорират имането на Алексей Капоне. Преглед на националния печат

„24 часа": Застрахователят на колата вече пълна тайна

Промени в законодателството трябва да направят така, че да не си личи с маркировка или стикер кой точно е застрахователят на колата.

Тази идея на вътрешния министър Цветан Цветанов бе обявена в интервю пред "24 часа". Предложението му вече се подкрепя от застрахователи у нас. Твърдо зад тази промяна застана и зам.-шефът на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн. Сега някогашните стикери са заменени от маркировката против кражба, в която е видно къде е направена застраховката.

По 2 коли всеки ден се крадат по поръчка на хора, свързани със застрахователни компании, сочат оперативни данни на МВР.

Преди месеци чужди застрахователни компании, работещи у нас, се оплакали, че автомобили, застраховани при тях, умишлено били подложени на непрекъснато причиняване на щети.

Техни коли се крадели 5 пъти повече в сравнение с тези на други фирми.

 

„Труд": 18 358 бюлетини разбутаха парламента

В 23 избирателни секции в Турция са проведени незаконосъобразни избори за парламент и подадените там 18 358 гласа не трябва да се зачитат. Това реши Конституционният съд (КС) и обяви за незаконен избора на трима депутати от пропорционалните листи - Рушен Риза от ДПС, Атанас Семов от РЗС и Мариана Даракчиева от "Синята коалиция".

Генералната равносметка обаче е, че ДПС губи един депутат и групата намалява на 37 човека, а ГЕРБ печели още един - Румен Стоилов, и ще има 117 народни представители.

Според изчисленията на ЦИК местата на Семов и Даракчиева ще бъдат заети от техни съпартийци - Георги Терзийски от РЗС и Венцислав Върбанов от "Синята коалиция". Ще има и други размествания. Но за първи път в близо 19-годишната си история КС

лишава партия от един депутатски мандат.

 

„Труд": Бебе изнасилено почти до смърт

Бебе на 2 години и 8 месеца от Сандански е било изнасилено почти до смърт. Жестоката гавра се разбули вчера в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Там лекарите като по чудо спасиха бебето, докарано при тях със спукан пикочен мехур, кръвоизлив от ануса и разкъсано право черво.

Малкият Александър е претърпял сложна операция, но няма опасност за живота му. Лекарите от "Пирогов" се усъмнили и алармирали Агенцията за закрила на децата. При проверката се оказва, че Сашко не за първи път постъпва в болницата с коремни проблеми и кървене от ануса. Майката Христина има психично заболяване. Бабата на Сашко от 20 г. е клошарка, също има умствени отклонения, но вчера разказа, че като малка дъщеря й била изнасилвана от баща си. Таткото на Сашко се изхранва от улицата и рядко работи.

 

„Стандарт": Алексей Капоне

Държавата е на път да закове Алексей Петров като Ал Капоне. Бившата барета бе арестуван по обвинение, че е лидер на престъпна група. Сега обаче той ще отговаря за укрити данъци. 1,5 милиона лв. дължи на хазната Петров, обяви МВР шефът Цветан Цветанов вчера. Справката от данъчните ще бъде приложена към делото срещу Трактора. Като агент под прикритие той е спечелил милиони от консултантска дейност за фирми, обясни Цветанов. С осветяването му обаче мисията приключва и натрупаното имущество следва да бъде прибрано в полза на държавата, допълни той.

Според разследващи комисията "Кушлев" вече описва имотите и парите на Алексей и ще иска запор върху тях.

„Стандарт": Милионер от бежанци

Чиновник станал милионер от бежанци. Дълги години шефът на дирекция "Миграция" към МВР Стефан Христов прибирал солидни рушвети от по 10 бона. При акция на МВР и ДАНС под ръководството на зам. градския прокурор Роман Василев подкупният чиновник вчера бе арестуван. След проверка колегите на Христов установили, че за няколко години той успял да отвоюва на стотици бежанци статут на временно пребиваващи в България, макар че нямали право на това. От вътрешното ведомство официално съобщиха, че Христов е подпомагал организирана престъпна група, занимавала се с набиране и подпомагане на чужди граждани, които влизали у нас с предварително издадени фалшиви документи. След това чужденците получавали право на дългосрочно пребиваване в страната ни и българско гражданство. Така, в качеството си на длъжностно лице и при изпълнение на служебните си задължения, Христов системно е превишавал властта си.

„Монитор": Кушлев и НАП искат имането на Трактора

Арестуваният преди седмица Алексей Петров- Трактора вероятно ще се раздели в най-скоро време с голяма част от имането си. Според източници на „Монитор" служители на данъчните и комисията „Кушлев" вече подготвят искания за запор на милио

ните на бившия агент от ДАНС. Преди седмица бе оповестено, че данъчни влизат във всички офиси на фирми, близки до бившата барета, за да проверят счетоводните им документи. При обиските са иззети няколко микробуса с документация, уличаваща бившата барета и негови приближени в укриване на данъци и финансови далавери. За да подсигурят бъдещи данъчни искове срещу Алексей Петров, от НАП вече изготвят документи за налагане на запор върху част от откритото му имущество. Най-голям проблем на разследващите се оказва фактът, че Петров не присъства като собственик в почти никакви дружества. С фирмите Трактора има основно договори за консултантски услуги.

„Монитор": Потоп блокира границата с Турция

Границата ни с Турция бе затворена вчера след силните дъждове и интензивно снеготопене през последните дни. От 4 часа вчера бе спусната бариерата на ГКПП Капитан Андреево, след като р. Каламишка в района на жп надлеза в землището на селото достигна 80 см. На пункта се образува петкилометрова опашка от чакащи за излизане от страната леки коли и тирове. Група от ГЗ - Хасково, оказваше съдействие на закъсали автомобили в наводнения участък. Всички коли се пренасочваха към ГКПП Лесово. Изключително тревожна остава обстановката в Тракия заради преливането на реки и язовири и повишаването на подпочвените води. В България, Гърция и Турция под вода останаха хиляди декари, нанесени са големи материални щети, наводнени са ниви и землища. Обстановката на територията на област Ямбол продължава да е сложна. Нивото на река Тунджа при гр. Елхово е 425 см. По плана за евакуация на Елхово 132 семейства от седем улици в града са уведомени и при сигнал за евакуация ще бъдат изведени от наводнените участъци.

„Сега": Висшите съдии дадоха картбланш за безкрайно оспорване на изборите

Конституционният съд (КС) безпрецедентно се намеси в изборния процес и отвори вратичка за политическите партии и коалиции да искат постоянно преизчисляване на вота. Това стана, след като вчера висшите съдии взеха решение да разместят мандатите в парламента с аргумента, че вещи лица са открили проблеми с неподписани протоколи в 23 от 123-те секции в Турция.

„Дума": Шефът на "Газпром" изненада властта

На внезапна визита в София вчера бе председателят на управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер. Той разговаря с президента Георги Първанов и с премиера Бойко Борисов. Доказателство за изненадващото пристигане на Милер у нас бе планираното за вчера посещение на Бойко Борисов в държавната информационна агенция БТА, което не се състоя. Въпреки това министърът на енергетиката Трайчо Трайков се опита да опровергае, че посещението на Милер е дошло като гръм от ясно небе. Пред президента Първанов Милер е потвърдил съгласието на руската страна за директни договори за доставка на природен газ за България. Обсъдени били и въпроси, свързани с реализацията на проекта за "Южен поток". България е поставила пред руската страна набор от искания, между които повишаване на транзитните такси и доставка на газ без посредници, съобщи по-късно Трайчо Трайков. Българската позиция е, че може да бъде построена атомната централа "Белене", защото в този проект вече са вложени много пари, заяви още Трайков. Предстоят разговори с руската страна за отпускане на заем в размер на около 2 млрд. евро, за да могат да продължат строителните дейности по "Белене" през тази и следващата година.

„Дневник": Конституционният съд изтри депутати, ЦИК ще избере нови

Конституционният съд безпрецедентно промени резултатите от парламентарните избори, като заличи 18 358 гласа, подадени в 23 секции в Турция. С касирането на вота в тях конституционните съдии обявиха за незаконно избрани трима народни представители - Мариана Даракчиева от "Синята коалиция", Рушен Риза (ДПС) и Атанас Семов (РЗС). С жалбата си РЗС искаше от съда да отнеме мандатите на седем депутати от ДПС.

Очаква се до дни Централната избирателна комисия да обяви официално последствията от това решение, след като изчисли наново изборните резултати. Според предварителните им сметки, изпратени ден по-рано в Конституционния съд, ДПС ще загуби един мандат, ГЕРБ ще получи един, а РЗС и "Синята коалиция" ще подменят по един народен представител.

Новият депутат от управляващата партия ще е Румен Стоилов - шеф на Българската федерация по самбо. Рушен Риза от ДПС вече няма да е в парламента. На мястото на Атанас Семов ще влезе Георги Терзийски (РЗС), а Венцислав Върбанов ще се върне вместо Мариана Даракчиева ("Синята коалиция").

Решението на съда не променя съотношението на силите в Народното събрание.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини