Инфлацията погна баба Марта

Както обикновено, дни преди 1 март, площадът пред общината в Първомай се изпълни със сергии за мартеници, много настроение и усещане за приближаващата пролет. Стотици усукани червено-бели кончета привличат купувачи и случайни минувачи. А покрай мартениците върви алъш-вериш и с буркани с мед.

Прави впечатление, че снопчетата от 10 най-евтини мартеници вече не са по левче, а по 1,20 и дори и 1,50. Трудно може да се направи сравнение с миналогодишните цени на другите артикули, но липсват единични мартенички от 30 стотинки. Търговците се шегуват, че въпреки инфлацията, цените не са се повишили както в хранителните магазини. В същото време признават, че са поскъпнали материалите, от които изработват стоката си и няма как това да не се отрази на крайния продукт.

Е, увеличението на цените не е драстично, а и има толкова голямо разнообразие, че всеки може да избере не само най-красивото за него, но и най-изгодното. Утре е 1 март – зарадвайте любимите си хора. След това…мартениците вече няма да „вървят“.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини