Момичетата на "Атлет" станаха вицешампионки при домакинството на Държавно първенство

Момичетата до13 години на КФВС „Атлет“ станаха вицешампионки на Държавното отборно първенство за момчета и момичета под 13г. по бадминтон.

Състезанието се проведе по  време на изборния уикенд в Първомай. Участие взеха 12 отбора при момчетата и 8 при момичетата. Домакините от „Атлет“ имаха отбор и момчетата. Те  бяха в група с клубовете от Стара Загора и „Ракет“ - Хасково. Победа с 5:0 над Ракет Хасково и загуба с 5:0 от Стара Загора оставиха отбора на домакините на 5-8 място.

 Момичета записаха победи  срещу Русе 4:1, Пловдив 5:0 , Хасково 3:2  и Димитровград 3:0. Те загубиха на финала от Стара Загора с 4:1 За „Атлет“ се състезаваха Антоанета Димитрова, Симай Мехмедова, Изабела Иванова , Нелия Стефанова, Ния Папазова, Елена Янева, Лияна Караманова, Валентина Кирякова , Паулина Тенева, Мелани Костадинова

При момчета играха: Тони Димов, Димитър Димитров, Васил Йорданов, Никола Даллев , Иван Гюзелев, Емил Кичуков.

Състезанието премина при много добра организация. „Откакто е подредено и всичко в залата е  завършено е много по-лесно“, сподели треньорът и организатор на събитието Илиян Кръстев и допълни, че вече се чувства готов да поеме и международен турнир и балканиада в новата зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини