Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" получи 32 нови автомобила

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) ключове за 32 нови автомобила. Те са закупени по проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Общата стойност на проекта е близо 20 млн. лева.

Това е една малка част от това, което предстои да бъде закупено, посочи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той допълни, че е планирано и в момента е в процес осигуряването на общо 385 автомобила, 285 от които са пожарни автомобили, а другите 100 са специализирана техника. ГДПБЗН е главната дирекция, която има нужда от изключително много такива автомобили - високопроходими, оборудвани по специфичен начин, подчерта той.

Автомобилите са  високотехнологични, оборудвани са с двулитров бензинов двигател, седемстепенна автоматична скоростна кутия, почти 200 конски сили мощност, задвижване на четирите колела, както и блокаж на заден диференциал. Това каза търговският директор на „Българска автомобилна индустрия“ Тодор Стойков.

Проектът, по които се реализира тази доставка, е един от най-големите през последните години, каза директорът на ГДПБЗН Александър Джартов.

По този проект има включени шест обучителни центъра, през които до момента са преминали 90 000 души, от които 70 000 са деца. Става въпрос за обучение на гражданите за рисковете от наводнения, допълни министър Стоянов.

Има и проекти, които са предвидени в ГДПБЗН, за ремонт на около 15 работни помещения на пожарна безопасност, както и закупуване на 6000 комплекта за лична защита, каза министър Стоянов. Тези помещения се намират в различни точки в цялата страна. Той коментира, че всички са наясно с тежката и тромава процедура, свързана със закона за обществени поръчки.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Боклуци
    2 0
    17:44, 6 окт 2023
    Абсолютно неподходящи за целта китайски боклуци сглобени в Ловеч от някаква компания наречена автомобилна на Гриша Ганчев. Това е автомобил да идеш на риба и да постелиш едно одеало покрай пътя. Харчат яко. Ненадеждния. Ако кутии се пипат до 50 000 км. Боклуци накратко. Но Гришата си има връзки в МВР, може и пари да връща и ги продава
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини