Пламна "Син сити" в центъра на София

Гори покривът на вече бившето заведение "Син сити" в центъра на София, съобщи NOVA тв.  

Сградата се намира на ъгъла на бул. "Христо Ботев" и бул. "Александър Стамболийски". Във Facebook групата "Забелязано в София" бяха публикувани кадри от пожара. Движението по бул. „Христо Ботев“ е затруднено. Няма пострадали хора. Сигналът за инцидента е подаден в 15.20 часа. 

Част от покрива на някогашния театър "Ренасанс" бе премахнат през март миналата година. Строителния надзор на Столична община издаде заповед да бъде възстановен. Според плановете на собственика на мястото ще се строи лъскава сграда. 

Сградата, в която се намираше Син сити, е определена като архитектурно-строителен паметник на културата, категория "за сведение", на 3 юли 2003 г. с протокол на Националния съвет за опазване на паметниците на културата към МК. Същото е вписано и в протокол на Общински експертен съвет по устройство на територията към решение за Изменение на плана за регулация и застрояване за три УПИ - V за озеленяване, VІ за административна сграда и VІІ, за кв. 210, м. Западно направление - проектът предвижда изграждане на нова сграда, висока 12, 8 и 9 етажа и не предвижда запазване на съществуващата. Одобрен е от главния архитект на 18 ноември 2003 г. - постът тогава заема арх. Стоян Янев. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини