От пожарната апелират за спазване на противопожарните правила

Няма сериозни пожари до момента в община Първомай, въпреки пожароопасния сезон, казаха от общинското поделение на „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Една от причините е влажното време и падналите дъждове, което не позволява на избуялата трева да изсъхне.

Служителите на ПБЗН апелират за спазване на противопожарните правила - забраната за паленето на стърнища и други растителни остатъци и използването на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици).

Очаква се повишаване на температурите, а с това се увеличава и рискът от възникване и бързо разпространение на пожари в полските и горски територии. Като най-чести причини за възникване на пожарите са небрежност при боравене с открит огън и техническа неизправност на селскостопанската техника.

От органите за пожарна безопасност и защита на населението ежедневно се извършват проверки по спазване на изискванията при извършване на дейности в земеделските земи, както и проверки на земеделската техника, участваща в жътвената кампания, в т.ч. зърнокомбайни и друга техника (товарни автомобили, трактори и сламопреси).

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини