Бадминтонисти от Първомай са с призови места в международен турнир

Изображение 1 от 3

    Четирима от общо петте български медалисти на турнира YONEX Bulgarian International Championship 2023 са от Първомай и са бивши или настоящи състезатели на КФВС „Атлет“.

    Европейска шампионка при девойките, Калояна Налбантова спечели титлата на единично при жените.

    Тя бе поставена под момер 1 в схемата на турнира, а на  финала победи  третата в схемата Милена Шнидер (Швейцария) в оспорван мач с 21:12, 15:21, 21:15 за 52 минути.

    Калояна се е устремила към квота за олимпиадата, но пред БНТ признава, че ѝ трябват много точки, за да постигне целта си.

    Възпитаничката на Стилян Макарски имаше пет поредни победи по пътя до златното отличие. В последния си двубой тя успя да спечели важни разигравания в третия гейм и да стигне до крайната победа.

    България приключва надпреварата с три медала. Бронз завоюва двойката възпитанички на КФВС „Атлет“ Михаела Чепишева/Цветина Попиванова.  С първомайско участие е и бронзовата двойка при мъжете. Първомаецът  Иван Русев си партнира с Илиян Стойнов.

    Призьорите бяха наградени от президента на БФ Бадминтон Володя Златев и от заместник-министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини