Ученички бяха на пробен стаж по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“

Два дни  момичетата от VIII и IX клас,обучавани по дуалната система в ПГСС, проведоха пробен стаж във фирма „Валитекс“ ООД.

Те изучават професията Оператор в производство на облекло, а тяхна  учителка е Северина Кехайова.

Стажът е дейност по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Ученичките наблюдаваха производствения процес и автоматизираните машини, с които ще работят, когато в единадесети клас ще редуват часовете в училище със стажа в реална работна среда. Във „Вилтекс“ ги посрещна управителят на фирмата Георги Иванов. Той им показа специализираните машини, които все още не се използват в другите шивашки цехове в общината ни.

През тази учебна година ученичките от дуалната паралелка в 11. Клас  вече учат два дена седмично в училище и три дни овладяват тайните на професията си във „Валитекс“ ООД – фирма партньор на ПГСС „Васил Левски“. За труда си получават възнаграждение. Понеже професията, която овладяват, е включена в Списъка със специалности от професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда, момичетата се подпомагат и с по две стипендии месечно.

Екип „Ученически СТАНДАРТ“

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини