"Златаровци" представиха туристически продукт, предназначен за младежи

    Ученици от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ проведоха нестандартен урок, показвайки продукт, резултат от проектно базираното образование.

    Единадесетокласниците  на Радка Муратева,  от профил  ‚Чужди езици“ презентираха  няколко европейски страни. Поставената им специфична  задача беше представянето да включва не само  забележителностите в тези страни, а да е насочено към  младежката аудитория. Те. Учениците е трябва да представят фестивали, музикални събития, храна, която би привлякла млади туристи. А за всичко това е направен технологичен продукт на руски език. Младежите са работили по заданията си от февруари месец.

    Презентирани бяха България, Гърция, Испания, Италия и Франция.

    Всеки от „павилионите“ беше подходящо украсен, предлагаше се типична храна, учениците бяха с подходящи носии или елементи, характерни за облеклото на съответната нация.

    Гости на събитието бяха ръководството на училището и  преподаватели по руски език от Пловдивския университет които са искали да видят продукт на  проектно базираното обучение.  След урока те са изразили  своето удивление, от високото ниво на технологична подготовка на учениците.

    Доволна  от представянето е и Радка Муратева, според която „всички се изявиха според възможностите им“. След урока тя благодари на своите ученици.

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини