Поставен е още един контейнер за дрехи

Изображение 1 от 2

    Нов контейнер на Червения кръст е поставен в Първомай. Той ще стои пред входа на гарата. Така контейнери ще има и от двете страни на линията.

    Напомняме, че контейнери са предназначени за чисти и годни за употреба текстилни продукти, сгънати или комплектовани в добре затворена опаковка. Могат да бъдат предавани дрехи и аксесоари към тях, обувки, чанти, колани, кърпи, хавлии, покривки, завеси и други текстилни продукти. Не се позволява изхвърлянето на текстилни отпадъци, замърсени текстилни продукти, юргани, килими, възглавници, отпадъци от пластмаса, стъкло, битови отпадъци и масово разпространени отпадъци.  

    След събиране, облеклото и текстилът се сортират във фабрика и при необходимост се преработват или подготвят за повторна употреба.

    За всеки един събран килограм текстил се отчисляват финансови средства за фонд Бедствия, Аварии и кризи към БЧК за подпомагане на различните каузи за закупуване на най-необходимото като например храни, лекарства, оборудване, ремонти и др.

    С част от годните за употреба продукти се поддържа кризисен резерв към БЧК за целево дарение на хора в нужда. Друга част от събраните годни дрехи се изнасят за страни от Третия свят, за да влязат отново в употреба от хората с ограничени ресурси и възможности. Негодните за повторна употреба дрехи и текстил се преработват, като се влагат в продукти, произвеждани от рециклиран  текстил.

    Поставянето на контейнерите  е съвместна организация на Община Първомай, Текслайф и Червения кръст.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини