Общината, съвместнос с БЧК и Текслайф започна акция за събиране на дрехи

Изображение 1 от 3

    Ударно започна първата акция за събиране на излязъл от употреба текстил в Първомай. От първия час на работния ден десетки торбички, пълни с дрехи започнаха да се трупат на паркинга зад сградата на общината. До обяд бяха напълнени два буса с разделно събран текстил и дарения.

    В сградата на Общината има обособен събирателен пункт за предаване на опаковани и годни дрехи и текстил. Предимство е, че по този начин може да се предадат по-големи торби и чували, както и по-големи количества, които иначе не биха се събрали в специализираните контейнери. Напомняме, че те са предназначени за чисти и годни за употреба текстилни продукти, сгънати или комплектовани в добре затворена опаковка. Могат да бъдат предавани дрехи и аксесоари към тях, обувки, чанти, колани, кърпи, хавлии, покривки, завеси и други текстилни продукти.

    Не се позволява изхвърлянето на текстилни отпадъци, замърсени текстилни продукти, юргани, килими, възглавници, отпадъци от пластмаса, стъкло, битови отпадъци и масово разпространени отпадъци.  За всеки един събран килограм текстил се отчисляват финансови средства за фонд Бедствия, Аварии и кризи към БЧК за подпомагане на различните каузи за закупуване на най-необходимото като например храни, лекарства, оборудване, ремонти и др.

    Акцията е в партньорство с Текслайф ООД и Българския Червен кръст. Контейнерите на Червен кръст ще останат за постоянно на паркинга, но от общината обмислят дали след този интерес да не бъдат поставени още контейнери, в други точки, близки до удобни паркинги.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини