Най-интензивната атака срещу Киев от началото на годината

В нощта на 4 май руснаците предприеха нова въздушна атака срещу Киев, като изпратиха дронове и ракети камикадзе тип Шахед към столицата. Въздушната атака в града продължи повече от 3,5 часа, съобщи военното управление на Киев. Отбелязва се, че това е третата въздушна атака на Киев за четири майски дни.

"От началото на тази година нашият град не е усещал толкова плътен интензитет на удари! Тази нощ агресорът отново нанесе сложен въздушен удар по столицата. Рашистите атакуваха Киев с ленти от типа "Шахед" и ракети, вероятно балистични", отбелязват военните, като допълват, че окончателният тип на използваните ракети ще бъде определен след изследването на останките.

Военното управление отбелязва, че във въздушното пространство на Киев всички вражески ракети и БПЛА са унищожени от ПВО.

"По оперативна информация няма жертви сред цивилното население и разрушения на жилищни обекти и инфраструктура. В отделни райони на столицата е регистрирано падане на отломки, но те не са нанесли увреждания за живота и здравето на хората или сериозни щети сградите на града“, допъват от там.

По актуализирана информация към 08:24 ч. фрагменти от свалени вражески цели са открити в Шевченковски, Печерски и Подолски райони на столицата на различни улици в близост до около 10 къщи.

"В резултат на падането на отломки са нанесени частични щети на паркирани автомобили (броят им се уточнява) и пътната настилка. Няма информация за пострадали граждани. Останалите се уточняват", съобщиха от военното управление на Киев.

Руските удари в Украйна

През изминалото денонощие руските нашественици са нанесли 2 ракетни и 68 въздушни удара, както и 67 атаки от реактивни системи за залпов изстрел.

Както се посочва в сутрешната сводка на Генералния щаб, в резултат на вражески атаки са пострадали цивилни. Частни жилища и друга гражданска инфраструктура са унищожени и повредени.

Според украинската армия вероятността от нови вражески ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини