Поставиха начало на сътрудничество на "Златаров" с Гражданско движение "Будител"

Изображение 1 от 2

    Вчера бяха поставени основите на сътрудничество между Гражданско движение „Будител“ и СУ „Проф. Д-р Асен Златаров" - гр. Първомай. Представителите на сдружението Иван Мущанов и Георги Петков се срещнаха с учителите, за да представят целите, ценностите и мисията му. Това е сдружение, което иска да подобри средата, в която живеят българските деца, обединени от желанието да помагат без користна цел. Сдружението работи в три основни сфери: наука и образование, култура и ценности и здраве и спорт.

    Гостите се срещнаха и с учениците от 11. клас, с които обсъдиха какви са плановете и мечтите им за кариерна реализация, какво е управление и предприемачество. Така те започнаха да изпълняват две от целите в областта на науката и образованието: Подпомагане на връзката между бизнеса и образованието и даване на възможност учениците да се запознаят подробно с някои професии. Децата задаваха много въпроси и беше изключително интересно, емоционално и зареждащо. Така те започнаха да има по-реална представа за своето бъдеще.

    „Сътрудничеството между училище „Златаров“ и Движението е  още една стъпка, с която разширяваме дейността си и сме обнадеждени, срещайки будни директори, учители и деца“, заявиха гостите. Те изказаха специални благодарности на директора Чавдар Здравчев и Венета Кичукова - учител по предприемачество. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини