В Първомай заработи спасителен център за кучета

В Първомай заработи Спасителен център за бездомни кучета, изграден изцяло по инициатива и с помощта на доброволци.
Капацитетът на Центъра е около 10/15 кучета.
Идеята е там да бъдат прибрани кучета, чийто безотговорни стопани са ги изхвърлили на улицата и те скитат из града. Животните ще бъдат кастрирани , ваксинирани и обезпаразитени в съответствие с националната програма за овладяване популацията на бездомни животни.

Доброволците се надяват по този начин да се помогне и да се даде шанс на четириногите да бъдат нахранени, защитени и обгрижвани в добри условия, а на следващо място - да бъдат удовлетворени гражданите, които приемат бездомните кучета като заплаха. Желанието на доброволците е освен да полагат грижи за животните, да могат да намерят домове за всяко от тях.
Те се обръщат с молба към хората с добри сърца, да осиновят някое от кучетата и да му дадат шанс за по-добър живот или да помогнат с каквото могат на Центъра.
Предстои регистрация на НПО "Подай лапа-спаси живот", която ще отговаря за дейността на Центъра.

Начинанието на сдружението е финансирано с лични средства и средства от дарители. Дейността се нуждае от още много средства – за доизграждане на Центъра, за храна и обезпаразитяващи препарати и др.
Всеки, който желае, може да помогне на сдружението и да се запознае с дейността му на неговата страница във фейсбук.

От 01.12 в магазин "Феерия" на ул. Орфей 12 до А1, ще бъде поставена и кутия за дарения.

За повече информация и съдействие може да се обърнете към доброволците: Виолета Хайдърска Елица Хайдърска, Йоанна Запрянов,а Елица Запрянова, Ани Иванова, Лидия Милева, Светлана Найдева, Мария Батинкова, Димитър Хайдърски, Иван Вангелов.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини