Руснаците използват вакуумни снаряди край Кременная

Армията на Руската федерация е постигнала малък успех край Кременная в Луганска област. Нашествениците са използвали термобарична артилерия срещу украинските военни.

Анализатори от Института за изучаване на войната (ISW) отбелязват, че към 11 април руснаците са превзели украински позиции в гората малко над 5 километра южно от Кременная. В същото време се отбелязва, че части от 76-та гвардейска десантно-щурмова дивизия са използвали термобарична артилерия ТОС-1А на 4 км южно от Кременная. На 11 април Луганската регионална военна администрация потвърди, че боевете в горите край Кременная са се засилили.

Експертите припомниха, че руски източници съобщават, че чеченските части "Ахмат" и батальон БАРС-14 действат в района на Кременная. Освен това се появи информация, че БАРС-16 се готви за контраатаки на въоръжените сили на Украйна в района на Спорен, на 25 км южно от Кременная.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руснаците водят неуспешни настъпления в района на Макеевка и Краснопоповка и в района на Белогоровка и Спорен, допълва Униан.

Вчера британското министерство на отбраната съобщи в ежедневната си разузнавателна сводка, че Русия е дала на въздушнодесантните си войски в Украйна високоразрушителното термобарично оръжие. Досега с това оръжие са разполагали само войските за химическа, биологическа и радиологическа защита на Москва в Украйна, пише в сводката.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини