Деца и лесовъди разкрасиха Детска градина "Пролет"

    В  седмицата на гората, децата, заедно със служителите от Горско стопанство – Първомай, засадиха дръвчета в двора на Детска градина „Пролет“ в кв. Дебър.

    7 брезички, 2 иглолистни дръвчета, 3 нискостеблени храста и 7 кипариса ще красят детското заведение, а децата и техните учителки ще ги гледат,поливат и ще се опитат да ги опазят през следващите години.

    По време на акцията децата научиха за това как се отглеждат дръвчетата. За благодарност, възпитаниците от втора група поздравиха гостите с песни и стихчета.

    Мариана Янчевска, директор на градината, благодари на директора на лесовъдното стопанство инж. Йордан Шопов и заместника му Борислав Спасов и всички служители, които дойдоха и показаха на децата как се залесява, а след товадори ги зарадваха и с лакомства.

    Седмицата на гората беше отбеляза благодарение на Стефка Геновска, която също е представител на ДГС, но и е родител на дете от градината.

    Така се създава общност – когато родители и институции съвместно работят за подобряване на средата, каза г-жа Янчевска.

    Тази година отбелязваме Седмицата на гората в периода от 3-ти до 9-ти април, когато всички лесовъди в страната ще отбележат своя професионален празник под мотото „Довери се на лесовъда“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини