Ученици от "Златаров" заедно с лесовъди засадиха дръвчета през Седмицата на гората

Изображение 1 от 5

    Ученици от първомайското средно училище “Проф.д-р Асен Златаров” засадиха 10 дръвчета под вещото ръководство на лесовъди, съобщиха от Териториалното поделение на ДГС - Първомай

    За 97 път лесовъдите в България посвещават първата седмица на април на гората.

    Учениците посрещнаха с хляб и сол служителите на Горското стопанство и бяха нетърпеливи да пристъпят към засаждане на дръвчетата и поливането им.

    Със засаждането на дръвчетата през Седмицата на гората, беше реализиран и училищен проект по Гражданско образование за 11. и 12. клас, координатор на който беше единадесетокласничката Елеонора Иванова. Така учениците показаха, че „…са загрижени за училищната среда и успешно могат да се грижат за нейното подобряване и разкрасяване, написа във фейсбук учителката им Деспина Момчилова. Сега в двора на „Златаров“ще израстват сребрист смърч, ела, бреза.

    Инж. Йордан Шопов – ръководител на горското поделение благодари на отзовалите се ученици. „Всички ние полагаме огромни усилия за да запазим бълг. гора, която дава живот на всички нас, каза той и сподели, че  очаква от децата да продължат тяхното дело.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини