В дневния ред на сесията - отчети, прогноза, заем

На редовната сесия на Общински съвет – Първомай ще бъдат разгледани 16 точки. 7 от тях са внесени от зам.-кмета Хамди Мустафа. Той ще отчете изпълнението на програмите за опазване на околната среда и за управление на отпадъците. Отчетено ще бъде и развитието на туризма в общината, като са набелязани и мерки за развитието му. Мустафа прави предложение и за корекция на взето през януари решение, за да бъде поправена грешка в площта на имот. Негови са още две предложения за изменение на кадастралната карта за Брягово и Искра.

Другият заместник-кмет Радослава Ставрева внася предложение за отдаване под наем на рибарник в землището на кв. Дебър.

8 от докладните записки и предложенията са на кмета Николай Митков. Сред тях е бюджетната прогноза за 2024-26 година, докладът за изпълнение на Плана за интегрирано развитие на общината, анализ на необходимостта от социални услуги.

Сред точките е и проекторешение общината да изтегли краткосрочен дълг от програмата ФЛАГ, за да бъде покрито разплащането по дейностите за ремонт на пътя Първомай-Бяла река до постъпване на договорените средства. Кметът предлага за гласуване съфинансирането и отпускането на временен безлихвен заем за подготвителните дейности на Местната инициативна група. Предстои избор на оператор за поддръжка на язовирни стени.

Сесията ще се проведе днес от 16 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини