1 600 000 лв. дълг гласува ОбС за пътя Първомай-Бяла река

ОбС Първомай взе решение да сключен договор за кредит с „ Фонд ФЛАГ“ ЕАД. Целта е да се  поеме краткосрочен общински дълг за  реализация и съфинансиране на ремонта по участъци от пътя  Първомай – Бяла река – Православен – Драгойново – Буково. Размерът на дълга ще бъде 1 600 000 лв., като той ще бъде възстановен на Фонда веднага след като постъпят средствата, договорирани с МРРБ , след приемане на закон за държавния бюджет за 2023г.

Според предварителния проект с помощта на тези средства ще бъдат ремонтиран участъка Първомай – Бяла река.

Начинът на обезпечение на кредита е чрез залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Първомай. Условията при които може да бъде поет този дълг са срок на погасяване – до 12 месеца, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване. Максимален лихвен процент – шестмесечен EURIBOR плюс максимална надбавка от 4.083 % .

Освен това ОбС възложи и делегира права на кмета на Община Първомай да подготви искането за кредит, да го подаде в офиса на „Фонд ФЛАГ” ЕАД, да подпише договора за кредит и договорите за залог, както и да извърши всички останали необходими правни и фактически действия за изпълнение на решението.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини