Васко Колев от Любеново влезе в съда, призна вината си и получи 12 години за убийство

Васко Колев от Любеново днес се призна  за виновен за убийството на своя приятел Димитър Митов и получи 12 години затвор.

Случаят е от 24 януари тази година. 50-годишният тогава Колев и убитият  са били в приятелски отношения. В резултат на възникнал спонтанно конфликт, извършителят нанася 1 прободна рана. Пострадалият се е опитал да напусне дома на извършителя, но  след около 50 метра пада.

Осъзнал какво е сторил, Васко Колев откарал пострадалия в болницата, но на следващия ден той починал от нараняванията. Васко Колев няма да обжалва присъдата си. Още преди делото той заяви: „Дошъл съм да видя какво ще ми отсъдите!“ и призна вината си. „…Скарахме се и стана белята. Късно е вече за съжаление. Не мога да го върна. Чакам присъдата и да ми дадат един ковчег и да се свършва“. Той е осъждан за кражби. Неграмотен е и се занимава  с гледане на животни. Адвокатът на пострадалите роднини поиска максималния срок, изтъквайки, че Васко Колев е лице с висока обществена опасност. Съдия Нина Кузманова осъди Колев на 12 години лишаване от свобода при първоначално строг режим. Той ще трябва да изплати по 9900 лв. за адвокатско възнаграждение на бащата, майката и сестрата на убития и 2032 лв. съдебни разноски.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини