Арестович: Русия трупа военни сили в Херсонска област

Руските окупатори демонстрират сериозна воля и определено все още не са готови да отстъпят от Херсон.

Алексей Арестович говори за това в канала Feigin LIVE.

"Ако сте обявили Херсон за ваш, значи трябва да направите нещо по въпроса, нали? Докато те снабдяват десния бряг на плацдарма на Херсонска област. Там правят пресичания, създават масирана противовъздушна отбрана и продължават филтрирането. Те проявяват завидна воля и държат плацдарма, а ние нямаме достатъчно техника, защото партньорите ни доставят оръжия по план, а не според нашите нужди“, каза Арестович.

Съветникът на офиса на президента на Украйна добави, че руснаците са усилили с личен състав Херсонското направление, там имат 30 батальонно-тактически групи.

"Те видяха, че имат здраво ядро ​​от персонал, който бездейства в Запорожие, и го прехвърлиха в Херсон", каза Арестович.

Контранастъплението в района на Херсон

В края на август украинската армия премина в контранастъпление в различни посоки. В Херсонска област към 21 октомври вече са освободени 88 населени места.

На 22 октомври Генералният щаб на Украйна съобщи, че нашествениците подготвят Херсон за улични боеве.

Според полковник от СБУ Роман Костенко състоянието на руските окупационни войски на десния бряг на Днепър в Херсонска област е доста нестабилно и затова въоръжените сили на Украйна имат уникален шанс да прогонят нашествениците.

Колони военна техника преминават през Крим

В окупирания Крим се регистрира увеличаване на интензивността на движението на руска военна техника по магистрала Таврида, съобщава Крим.Реалии.

На пътни възли и изходи са поставени табели, че Керченският мост е отворен само за леки автомобили.

Отбелязва се, че са забелязани ешелони, придвижващи се в посока Керч. В същото време повечето военна техника се изпраща към континентална Украйна.

В повечето случаи става дума за военни камиони и цистерни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини