Сепаратистката ЛНР влиза в състава на Руската федерация до седмица

Т.нар. Луганска народна република трябва да влезе в състава на Руската федерация до седмица. Това казва в интервю за РИА Новости Родион Мирошник, ръководител на офиса на непризнатата ЛНР в Москва.

Ръководителят на сепаратистката ЛНР Леонид Пасечник съобщи, че е подписал предложение до руския президент Владимир Путин за приемането на републиката в Руската федерация като нов субект. Според Мирошник съответното споразумение е почти готово.

"Мисля, че това трябва да се случи до седмица. Останалите параметри на интеграция, те ще бъдат обсъдени още в рамките на законите, които се приемат и решенията, които се вземат", каза ръководителят на представителството.

Той уточни, че сега в тази процедура е необходимо да се спазват изискванията на правната система на РФ "перфектно безупречно". 

Референдумите по въпроса за присъединяването към Русия се проведоха от 23 до 27 септември в Донецката и Луганската народни републики, както и в Херсонска и Запорожка област. Русия обяви резултатите след обработени 100% от бюлетини - в ДНР за присъединяване към Русия са гласували 99,23 процента, в ЛНР - 98,42 процента, в Херсонска област - 87,05 процента, в Запорожка област - 93,11 процента.

ЕС заяви, че не приема референдумите в окупираните територии на Украйна за легитимни. Там се водят ожесточени боеве, а голяма част от цивилното население е евакуирана.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини