"Мерцедес-Бенц" продава завода си край Москва

Германският автомобилостроител "Мерцедес -Бенц" (Mercedes Benz) планира да продаде руския си завод в Есипово, Московска област, съобщи днес в. "Комерсант", позовавайки се на няколко източника. 

Според източник на изданието "Мерцедес Бенц" е обявил за продажба завода, а според други запознати с плановете купувач ще е дилърът "Автодом". 

Сделката се намира на заключителен етап, но има някои проблеми с документитe при "Мерцедес-Бенц", потвърди и информирано лице от дилъра. Понастоящем заводът в Есипово е собственост на "Мерцедес–Бенц" (80 на сто) и на съвместното предприятие "Даймлер Камаз РУС" (Daimler-Kamaz), което държи 20 на сто, припомня ТАСС.

Според данните на в. "Комерсант" към завода интерес проявява "Автодом", а в преговорите участва Корпорацията за развитие на Московска област. Източник на изданието в един от автомобилните концерни разказва за търг, в който участват няколко дилъра. Събеседник на в. "Комерсант" от автомобилните търговци също посочва като вероятен купувач "Автодом", отбелязвайки, че става дума за много сложна сделка, в която са включени и правата за разпространение на марката на руския пазар. От "Автодом" са отказали да коментират информацията.

От руския офис на "Мерцедес-Бенц" са заявили пред в. "Комерсант", че компанията разглежда "различни варианти за управление на бизнеса  в Русия", въпреки че все още няма конкретни решения. 

Министерствo на инвестициите, промишлеността и науката на Московска област потвърди, че обсъждa бъдещето на завода заедно с "Мерцедес – Бенц" , но отказа да дадe подробности. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини