Ракетен обстрел по Николаев, трагедия във Виница

Ръководителят на Николаевската областна администрация Виталий Ким публикува видео от обстрел на града. Според него по града са били изстреляни най-малко 10 ракети. Пострадали са двата най-големи университета в града, съобщава УНИАН.

За масирания обстрел на града съобщава и кметът на Николаев Александър Сенкевич. "Спасителни и аварийни екипи вече работят на място. Вече са известни двама ранени", каза Сенкевич.

Все още не са идентифицирани телата на две деца и 11 възрастни, убити при ракетната атака във Виница вчера. Градът се намира в централна Украйна и вчера за първи път стана обект на руско нападение. Потвърдена е смъртта на 23 души, сред тях и дете на четири години. В болниците са настанени 73 пострадали, някой от тях в тежко състояние, а 18 души все още се издирват, тъй като са обявени да изчезнали.

Според командването на военновъздушните сили на Украйна руснаците са нанесли удар по центъра на Виница с крилати ракети "Калибр", изстреляни от подводница в Черно море.

Тази сутрин Главната прокуратура на Украйна изнесе информацията, че вече броят на децата, станали жертва на войната, е 352. Повече от 657 са били ранени. Тези цифри не са окончателни, тъй като в много региони, където продължават военните действия, и в окупираните територии преброяването вече е невъзможно.

Най-много деца са пострадали в Донецка, Харковска, Киевска, Черниговска, Луганска, Николаевска, Херсонска и Запорожка област.

Повече от 2 126 учебни заведения са пострадали от бомбардировки и обстрел, а 216 от тях са напълно разрушени.

Данните на ООН към 12 юли са близки - във войната, която Русия води в Украйна е потвърдена смъртта на 343 деца.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини