Бакарди се казва победителят в тазгодишната изложба за далматини

Далматинът Бакарди спечели първо място на провелата се в Първомай специализирана изложба за кучета от неговата порода.

Той е от развъдника „Далмеджик“, в който се наследяват гените и на най-известното първомайско куче - Голди. Бакарди е на 1 година и 1 месец.

Негов собственик е Веселин Павлов. На специалката той и съпругата му Александра представиха 6 кучета, 4 от които собственост на развъдника, а другите две не са от България.

Веселин Павлов сподели, че идва всяка година в Първомай: “Всеки път посрещането е уникално, обстановката е много свежа и страхотна.“ Той и организаторът на събитието Пеньо Запрянов са приятели, свързани именно от обичта им към кучетата и по-специално към далматините. 

Изложбата на далматини в Първомай беше девета по ред. В надпреварата взеха участие 31 кучета. Освен в различните категории за най-красиво мъжко, женско куче, за бебе, за ветеран, за развъдник и двойка и др. се проведоха конкурси за дете с куче, млад хендлер, най-красива глава на далматин, най-красиви петна и най- лакомо куче.

Със специализираната изложба  бе отбелязан четвъртвековен юбилей на Българския далматин клуб.

По този повод Веселин Павлов разказа, че членовете на клуба не са голяма общност, но се чувстват като едно семейство и се подкрепят и си помагат с каквото могат. За 25-та годишнина си пожела да бъдат все така сплотени и да посрещат задружно всяко едно предизвикателство, да са здрави и да стават повече.

Съдия на събитието бе Донна Уинкъл от Великобритания. След дългия, горещ и уморителен ден тя каза че се чувства много добре в България и Първомай – почти като във вкъщи. Тя бе придружавана от сестра си и двете дами са се усещали наистина добре дошли.

Донна Уинкъл впечатли и с облеклото си – блузата под официалния ѝ костюм беше с изображения на далматини, на колието си имаше висулка далматин и в допълнение – пръстен с окраска на далматин. Тя сподели, че е с това облекло специално за случая. Госпожа Уинкъл е собственик на един най-старите развъдници във Великобритания и както повечето ѝ колеги има много аксесоари с подобна тематика. Тук тя бе за пръв път, но е запозната с дейността на Българския далматин клуб. Информирала се е от сайта и от други съдии, идвали в Първомай през предходните години.

Събитието се проведе под егидата на кмета на общината Николай Митков, който благодари на организаторите от Киноложкия клуб в Първомай и на съдията за безпристрастното и точно отсъждане.

.Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини