Мариян Колев днес беше кмет на община Първомай

Изображение 1 от 5

    Днес деветокласникът Мариян Колев от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ стана кмет на Община Първомай, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Той зае стола на градоначалник и се запозна с дейността на местната администрация и местната власт. Мариян участва в реална оперативка с ръководителите на различните звена и дирекции в Общинската администрация. Запозна се е и с начина на финансиране на инфраструктурен проект.

    В края на работния си ден е сподели с реалния кмета на общината, че работата му се струва интересна, но е признал, че се чувства неподготвен да вземе решение дали някога ще се занимава с това.

    В рамките на инициативата "Мениджър за един ден" ценен практически опит натрупаха и Анна-Мария Ангелова от 8.а клас и Елена Стоянова от 9.а клас, които заеха местата на своите бащи – кметски наместници в в кв. Дебър и кв. Любеново.

    През 2022 г. инициативата „Мениджър за един ден“ става на 20 години. Благодарение на нея младите хора могат да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията и безценен опит. „Посланик“ ма тази идея в Първомай е Венета Кичукова. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини