България изгражда пет моста с Румъния

Общо пет моста предстои да бъдат изградени между България и Румъния, съобщи министър председателят Кирил Петков на съвместна пресконференция с румънския си колега Николае Чука и еврокомисаря за транспорта Адина Вълян, която се проведе в двореца „Виктория“ (Министерски съвет) в Букурещ. 

В тази връзка до края на другата седмица ще бъде учредена специална работна група (task force), в която ще бъдат включени министрите на енергетиката и на транспорта на двете съседни държави. „Тази работна група ще работи по така наречения проект „Бърз Дунав“, уточни Петков.  

„Ще подпишат меморандум за изграждането на втори мост между Русе и Гюргево. Той ще бъде финансиран от европейски фондове. За да влезе българската част в ремонт, ще бъде отворен ГКПП с ферибот, за да се преодолеят ограниченията от поддръжката“, съобщи на свой ред домакинът Николае Чука. 

Двамата премиери обещаха да обединят усилия  и по проект за драгиране на река Дунав, както и за членство в Шенген. "Ще се движим заедно в тази посока, за да убедим страните-членки, че сме готови да бъдем приети", обединиха се Кирил Петков и Николае Чука. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Кр
    Крум
    1 0
    11:25, 30 апр 2022
    само пет ли? папагала така е на-сран с цените на газа, че може да обещае и 15! Боклук корумпиран!
  • 2
    Бе
    БЕЛОМОР КАНАЛ
    0 -1
    19:46, 30 апр 2022
    Козлодуй е направена до сръбската граница за да ги снабдявате и дотирате с ток :) не за вас :) никога не сте изнасяли за турция или гърция ток :) ратаи и проститутки.
  • 3
    Бе
    БЕЛОМОРКАНАЛ
    0 0
    19:48, 30 апр 2022
    То затова няма далекопроводи за високо напрежение до пловдив, хасково, бургас... Къде имаше заводи :) слу-ги! :)
  • 4
    Ст
    СТАЛИН
    0 0
    19:50, 30 апр 2022
    Ви даде хлеб да ядете! Псета неблагодарни! Шайката на меките митки в московията ви взе всичко :) продължавайте да го духате с мерак! :)
  • 5
    Ду
    ДУХАЧИ
    0 0
    19:51, 30 апр 2022
    И да купите свежо гориво за козлодуй! :)
  • 6
    Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    1 0
    09:28, 1 май 2022
    Пет са малко 10 трябва да са мост.о.вето
Последни новини