Путин: "Военната операция" в Украйна без съмнение ще постигне "благородните си цели"

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че "военната операция" на Москва в Украйна без съмнение ще постигне по думите му  "благородните си цели", предаде Ройтерс.

В реч на космодрума "Восточний", където участва в церемония за връчване на държавни награди на руски космонавти, Путин заяви, че Москва е нямала друг избор, освен да започне "военна операция в защита на Русия" и че сблъсъкът с антируските сили в Украйна е бил неизбежен, съобщиха руски медии.

Путин каза, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря. "Няма да се изолираме. В днешния свят не е възможно да изолирате някого изцяло, със сигурност не и огромна държава като Русия. Ето защо ще работим с онези наши партньори, които желаят да си взаимодействат с нас", каза той.

Путин поздрави работещите в космическия отрасъл, както и всички граждани на Русия и Беларус, по случай Деня на космонавтиката и похвали успехите на руската армия и модерни оръжия, като не пропусна да спомене предците от СССР и техните врагове.

"Стремежът на нашите предци да вървят напред е залог за нас. Въпреки всички трудности и опити отвън да ни се попречи, ние последователно и упорито ще изпълняваме всички набелязани планове", подчерта той.

Източник: БТА

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Со
    Сотир
    7 -2
    13:26, 12 апр 2022
    Ще е по-благородно да ти теглят " 3 грама в сердце" и да те закопаят като собака под мавзолея.
    • Ко
      Кодош
      6 -1
      13:53, 12 апр 2022
      Тоя закопа целия свят с тази войнавълна 30 години всичко назад и трябва да бъде обесен на кремълските кули с краката надолу !
Последни новини