Извършила ли е Русия геноцид в Украйна

Коментар на Соня Мартинюк, Владимир Миленски и Асен Генов

В Украйна няма радикали, които могат да причинят подобни неща на цивилни. Не знам за кого Русия излиза с такива тези. Колкото и ограничена да е вътрешната руска публика, има начини да се научи цялата информация. Така журналистът Соня Мартинюк коментира кадрите от Буча и коментара на Русия.

„Вече руската публика започна да критикува тези опровержения, че труповете си движели ръцете и сядали. Вече има по-детайлни видео кадри. Международни наблюдатели са на място, там са и международни журналисти. Информация има”, добави тя.

Полковник Владимир Миленски от Атлантическия съвет на България посочи, че това е почеркът на армията на Руската федерация, без значение на националностите в нея. „Това е провал на командването и на подготовката на руската армия, който не се е случил по време на войната”, коментира той.

По думите на Миленски руската армия стои в миналото. „Тя на практика воюва по методите, които помни от Втората световна война и методите, които затвърди като свои знания за воюване в Чеченската война и в Грузинската война. Те не са научили нищо ново”, е мнението на полковника.

Той каза, че моралният компас в руската армия е същият. „При тях ги няма тези задръжки, които се налагат посредством обучението на въоръжените сили, когато те са професионални. Как мислите се възпитава един войник, когато го викаш от домашното му огнище? Воюването изисква специално поведение и самоконтрол. Руската армия не е професионална и воюва по дивашките методи”, категоричен е Миленски.

Според журналиста Асен Генов това, което виждаме в момента като методи на руската армия, наподобява нещо, характерно за първата половина на 20 век. „Ще продължа метафората, която не е моя, но е подходяща - виждаме войната на две ТКЗ-та, грубо казано. Или по-скоро войната на едно ТКЗ срещу една независима и свободна държава. Иронията за тракторите, които влачат пленената руска военна тежка техника е напълно показателна за нивото на руската армия”, допълни той.

Генов смята, че Украйна заслужава адмирации за начина, по който е мобилизирала гражданското общество, териториалната отбрана и опълчението на ниво партизанска война. „Самите украински въоръжени сили, които независимо че отстъпват на Русия по отношение на противовъздушната отбрана и способността да водят военни действия по въздух, по земя виждаме, че изтласкват вече”, поясни журналистът.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ко
    Кондор
    16 -11
    10:31, 5 апр 2022
    Къса е паметта на хората. Аз си спомням Майдана, когато украински снайперисти убиваха украйнски граждани в Киев. Тогава там намаше руснаци, нали.
    • Wo
      wow
      11 -13
      10:34, 5 апр 2022
      Как ти се появиха тези спомени точно сега, що си мълча с години, що нищо не каза и нищо не направи по въпроса?
    • До
      До Кондор
      11 -6
      11:32, 5 апр 2022
      Ти или си с мозък на шимпанзе или са ти дали 20лв да напишеш, тия глупости! Просто ако е нещо друго си е направо престъпления!
    • Зе
      Зеленски
      1 0
      23:31, 9 апр 2022
      Пусна затворници и им раздаде оръжие. 25 000 оръжия са раздадени на затворници. Хайде досетете се с какви присъди трябва да са тези затворници за да предпочетат да воюват, а не да излежат присъдите си. Убийци, изнасилвачи, наркопласьори, които пуснати на свобода ще вършат това което са вършели преди затвора. Ще мине време и украинците ще потърсят сметка от комикът Зеленски, но той най-вероятно ще е някъде в имотите в чужбина, купени с милиардите, получени за да направи народа си пушечно месо.
  • 2
    Ис
    Истината
    1 -3
    11:38, 5 апр 2022
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    12
    12345
    13 -9
    13:40, 5 апр 2022
    Руснаците трябва да са много тъпи да изоставят града и да оставят такава свинщина. Естествено, че това е поредната лъжа на украинците. Трябва да си малоумен да не го прозреш. Явно хората вярват безрезервно на това което се пише, а не мислят.
    • До
      До 12345
      10 -5
      13:59, 5 апр 2022
      Ама ти сега ли разбра, че руснаците са много тъпи!?! Коя нормална държава води война в стил 40те години! Така са осраха, че 2-3 поколения ще навеждат глава, като излизат от Русия!
  • 4
    Ди
    Дилберова
    6 -7
    14:47, 5 апр 2022
    На руските оправници начело с Путлер толкова им е акъла. Колко им е да натиснат червеното копче защото европа и нато ги заплашват . Видя се каква де мотивирана армия имат и всичкото до сега е било дрънкане на оръжие и удурми.
    • Го
      Госпожо Дилберова
      1 0
      23:40, 9 апр 2022
      Буквара и на есен с песен в първи клас. Чудя се на четящите, как може на неграмотните да им слагате плюсове. Така им създавате измамната илюзия за значимост, а няма как неграмотен човек да каже нещо смислено.
  • 5
    Хи
    Хи-Хи
    4 -4
    17:48, 6 апр 2022
    Хайде, чакаме парада на 9 май, да видим колко танка са им останали. Иначе много лесно да правиш паради и да пускаш анимации как летяла новата руска "безаналогова" ракета. Такъв позор руската армия не е преживявала. А относно жертвите сред мирното население - какво друго да очакваме от руснаците, които са избили 22 000 полски офицери в Катинската гора, а семействата им са пратили в Сибир. Велика Русия, велик Путин, велик и благороден е руският войник. Отврат и потрес.
    • Ед
      ЕДИН
      0 0
      21:24, 9 апр 2022
      Ти що не се шибаш...
  • 6
    Не
    Непукиста
    0 0
    00:14, 11 апр 2022
    На Песков му пуснаха цялото видео как разстрелват цивилни снимано от сателит.
    Коментара: беше че нямало руснаци там!
    Светът ще бъде по добро място за живеене когато всички рашисти изпукат!
    Слава Украйна!
Последни новини