Търсят мина, забелязана в Черно море до нос Галата

Военноморските сили ще извършат разузнаване и обследване, след получен сигнал за забелязана мина в Черно море, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Днес, по данни на Морския спасителен координационен център - Варна, е получена информация от Турския спасителен център, че турски кораб - "ТОМРИЗ-А", е подал сигнал за забелязана мина около 6:00 часа българско време, на около 37 мили на изток-югоизток от нос Галата.  

Военноморските сили ще обследват района с вертолет, като при необходимост ще бъде изпратен кораб със специална група за последващо унищожаване на мината, посочват от МО.

За друга мина близо до българската граница край бреговете на град Инеада бе съобщено тази сутрин.

Обезвредена бе мината, открита тази сутрин в Черно море, близо до границата с България, съобщи турското министерство на националната отбрана, цитирано от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Екипите на подводната охрана (SAS) на военноморските сили на Турция обезвредиха откритата днес мина, се казва в съобщението на министерството на отбраната.

В събота в Босфора бе забелязана друга мина. Турският министър на отбраната Хулуси Акар потвърди по-късно, че мината, открита в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна отбрана (SAS).

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Химена
    1 0
    16:41, 28 мар 2022
    Сега къде ще си карат хората джетовете ?
    • Бъ
      Бърмалей
      0 -1
      19:11, 28 мар 2022
      Лани по северното черноморие изплуваха пратки дрога , а тази година мини. Нищо чудно по средата на летния сезон да вземат и да изплуват трупове на хора от войната.
Последни новини