Поптодорова: Тази война няма да е кратка и не приключва с подписване на споразумение

Според бившия посланик на България в САЩ Кремъл е бил неприятно изненадан от отпора на украинския народ и целия свят
"Това няма да е къса война и няма да приключи и след подписване на споразумение", прогнозира в "Твоят ден" бившият посланик на България в САЩ и вицепрезидент на "Атлантически клуб" Елена Поптодорова.

"Ако не беше забраната интервюто на Зеленски да се разпространява в Русия, можеше да се мисли, че развръзката на войната да е по-скоро", каза още тя.

"Кремъл не иска автентичната информация да стигне до руската публика. Зеленски каза, че няма да приеме денацификацията, защото такава не съществува. Би могло да се постигне споразумение, ако се опокава така, че да изглежда като добър изход за Путин", заяви Поптодорова.

Според нея Русия търпи много загуби, а Украйна е изправила неочаквана защита.

"Трябва да изпитваме преклонение към самоотвержеността на този народ", допълни тя.

Като друг фактор за развитието на събитията Поптодорова изтъкна, че не се е очаквала и такава монолитна реакция от целия свят, от която е част и България.

"Изведнъж енергията се усети и по площадите на страната ни, това е гаранция за българина и България", подчерта тя.

За Елена Поптодорова Турция е мястото на преговорите заради отношенията между Путин и Ердоган, като това е приемливо и за двете преговарящи страни. А в същото време е и политическа калкулация на Турция за стремежа ѝ да бъде член на ЕС.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини