В НУ "Христо Ботев" събират помощи за децата в Украйна

НУ „Христо Ботев“, Първомай започва благотворителна акция в отговор на инициативата от МОН и БЧК „Деца помагат на деца“ в помощ на децата от Украйна. Събраните средства и стоки ще бъдат изпратени до българските неделни училища в Украйна. Акцията ще продължи до 23 март (включително), а желаещите да се включат могат да го направят всеки работен ден между 7.30 и 17 часа.

Организаторите са публикували и списък с необходимите хуманитарни продукти:

Храни: пакетирани храни : макаронени изделия, ориз, мая за хляб, сухари и бисквити; консерви с месо, риба, бобови храни и зеленчуци; ядки и сушени плодове; сладко, шоколад, тахан, мед, захар; чай и мляко с дълъг срок на годност; бебешки и детски храни, каши, пюрета без лактоза.

Хигиенни материали: ръкавици, дезинфектанти, спирт; превързочни материали, прах за пране, сапун, шампоан, миещи препарати; памперси, мокри кърпи, крем, четки и пасти за зъби.

Освен това се събират и ученически раници и пособия, свещи, кибрити, фенерчета и батерии, съдове за храна и чаши за еднократна употреба, термоси, електрически кани, спални чували палатки, одеяла, топлоизолиращи подложки.

На 24 март събраната хуманитарна помощ ще бъде предадена на БЧК.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини