Володимир Зеленски моли България за всякаква помощ, съобщи Кирил Петков

Министър-председателят Кирил Петков е разговарял през уикенда с украинския президент Володимир Зеленски, който го е помолил за всякаква помощ. Това съобщи премиерът пред журналисти в Министерския съвет.

Зеленски е помолил Петков за съдействие при разговорите с ЕС за пътя на Украйна за интеграция в Съюза. Зеленски е благодарил за помощта, която българското правителство е оказало до момента като медикаменти, камионите с хуманитарна помощ, съвместно с Българския червен кръст. Зеленски е благодарил, че българското правителството е подкрепило майките и децата, които идват от Украйна и че държавата ни е изработила механизъм, по който тази подкрепа да продължи, дори броят на хората, бягащи от войната, да се увеличи, каза Петков. Той определи разговора си с украинския президент като разговор на благодарност и призив за още помощ, независимо каква.

Министър-председателят коментира и темата с цените у нас. "Не се поддавайте на паника,  продуктите няма да свършат", каза Кирил Петков. Той посочи, че е нормално цените да се повишават, но не и с пъти. Петков призова гражданите да не дават възможност на спекулантите "да ловят риба в мътна вода". Всички заедно трябва да знаем, че имаме правителство, което работи и дава систематично решение на проблемите, каза Кирил Петков. 

Във връзка с критиките на опозицията към правителството премиерът каза, че като управляващи през последните десет години те са имали възможност да действат. "Защо ние сега за 90 дни трябва да оправяме всичките ви бакии. Запретнали сме ръкави и ще ги оправим", каза Петков. Той увери гражданите, че няма да останат без продукти и каза, че правителството ще положи всички усилия да намали ефекта от инфлацията.

Източник: БТА

Коментари в сайта (3)

  • 1
    К
    к
    4 -1
    17:45, 14 мар 2022
    един гнусен ***** фашист моли другите педали-фашисти да му помагат. Само че България не е държава на педали-фашисти. Прост Киро е канадски ***** фашист, но той не е България
    • К
      к
      1 -1
      17:47, 14 мар 2022
      * означава "п-е-д-а-л"
    • 12
      123
      1 -1
      21:29, 14 мар 2022
      Киро Мустафа повече му подхожда.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини