Зам.-министърът на отбраната хвърли оставка, несъгласна с водената политика

Заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова подава оставка. Това обяви тя  с остро съобщение във Фейсбук". Причината за оттеглянето ѝ е несъгласие с водената от властите ни политика.

"Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността "заместник-министър на отбраната". Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет", пише Симеонова.

"Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики", пише още Симеонова.

Не знам защо все още говорим за национална политика, посочва Симеонова. По думите й осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. "И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят", посочва Симеонова.

Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност, завършва поста на Ралица Симеонова.

Коментари в сайта (9)

  • 1
    На
    на какво се надява тая жена?
    14 -18
    09:47, 3 мар 2022
    Да не се надява Путин да дойде и в България? Тия и... Виж коментара
    • Пр
      прав си
      10 -2
      11:29, 3 мар 2022
      Искаме да водим политика и да седим да два стола, руски и американски. И накрая се пада и от двата.
    • Са
      САТАНАТО
      1 -2
      20:33, 4 мар 2022
      Ей смешник,кажи си мнението и доводите защо не трябва да е тя.Най- лошата болест по хората е простотията.
  • 2
    До
    Достойно
    11 -4
    19:37, 3 мар 2022
    Достойна позиция. Браво.
  • 3
    Из
    избирател
    5 -2
    10:54, 4 мар 2022
    Защо нормалното се приема за нещо извънаредно. Всеки министър идва с екип. Когато си отиде министъра, отива си и екипа. Дава се публичност за реклама.
    • Бд
      БД
      5 -2
      11:38, 4 мар 2022
      Защо си мислиш, че министърът си избира екипа. Блажени са вярващите. Браво на нея. Поне един политик да каже гласно истината за България и управляващите я.
    • До
      До БД
      3 -2
      19:46, 4 мар 2022
      Г-жа/Г-ца Симеонова е в екипа на г-н Янев, още когато бе Министър-председател. На една толкова млада жена, стигнала толкова "високо" в йерархията, не й върви толкова жлъч!
    • Зр
      зрител
      1 -1
      21:42, 4 мар 2022
      В същност не стана ясно, защо не си е тръгнала веднага с бившия Министър? Може би се е надявала да остане, но е разбрала, че новия Министър не я желае в екипа си.
  • 4
    Бъ
    Българин
    2 -1
    11:46, 4 мар 2022
    Иначе как ще се включи в новия проект на янев!
Последни новини