Даниел Димов е баш-майсторът на виното в Първомай

Изображение 1 от 3

    Даниел Димов беше обявен за най-добър производител на червено вино, а синът му – Слави Димов -  на бяло вино и розе на конкурса за най-добър майстор на домашно вино.

    Заради епидемичната обстановка тази година Празник на виното и винопроизводството беше ограничен само до провеждането на конкурс за най-добър винопроизводител на домашно вино.

    Инженер-технолози от винарна „Загрей”, както всяка година с готовност се включиха в дегустацията на предложените вина.  Димитър Иванов Татяна Стефанова и Момчил Апостолов  впечатлиха с висок професионализъм при оценката на участвалите 17 червени, 3 бели вина и 2 розета.

    Червеното виното на Даниел Димов, класирано на първото място, е от сорта Рубин. За него той получи традиционната награда  - съд за съхранение на вино, осигурен от „Томика-Метал“-АД – Пловдив   - компания със сериозно и утвърдено присъствие, както на българския, така и на международния пазар.

    След него се нареди  Желязко Павлов, с вино от сорт Каберне и Отел. Трети е  Динко Митрев (старши), със сорт Сира

    Бялото вино на Слави  Димов е от сорт Шардоне, а розето му от  Каберне фран.

    Дадена бе и поощрителна награда на Борислава Генова.

    Председателят на журито Димитър Иванов обяви победителите. Всички отличени получиха грамоти и парични награди, осигурени от Община Първомай и връчени от кмета Николай Митков.

    Организаторите изказват своята благодарност на всички частни производители на вино, включили се в конкурса  и на фирма „Томика –Метал“ АД – гр.Пловдив.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини