Депутатите надхитириха и новата система за гласуване. Преглед на печата

"Дневник": Депутати надлъгаха и новата система за гласуване

 Само десетина заседания след пускането на новата система за гласуване депутатите вече са намерили начините да заобикалят правилата и да гласуват незабелязано с чужди карти. От ГЕРБ наскоро разкрили схемата на колегите си от други парламентарни групи, чрез която може да се подаде глас и без върху пулта да е поставена карта, разказаха народни представители. Намерили са хитър начин, дори не се вижда, че в пулта на отсъстващ депутат има карта и може да се подаде вот от негово име, посочиха политици от мнозинството.

Неочаквано улеснението за тази практика идва именно от въвеждането на новите карти за гласуване с магнитен четец. Народни представители крият картите в няколко листа и ги подпъхват под пулта, видя репортер на "Дневник". Системата успява да разчете магнитната карта, въпреки че тя не е поставена на видно място в самия пулт. Така дори не можем да видим как на празните банки са наредени готови за гласуване карти, обясниха от ГЕРБ.

 "24 часа": Главният архитект на Поморие арестуван за злоупотреби

Главният архитект на Поморие е арестуван за престъпления по служба, съобщи пресцентърът на МВР.

Служители от Областна дирекция на МВР - Бургас, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура - Бургас, са арестували главния архитект на Община Поморие - Светозар Рашков за извършени престъпления по служба и злоупотреба със служебно положение. По случая са заведени две досъдебни производства, които са под пряко наблюдение на окръжен прокурор Ангел Георгиев.

 "Монитор": Батко не бил крал от Европа, само от България

Ексшефът на НАПИ Веселин Георгиев е крал само пари от републиканския бюджет. При поръчките за строеж на пътища, които раздавал на братята си, Батко не е използвал средства от еврофондовете, а само от националния бюджет. Това обяви вчера бившият заместник финансов министър Димитър Ивановски. Той даде показания по делото срещу Веселин Георгиев в Софийския градски съд.

По думите на Ивановски едва 20% от парите на Пътния фонд са дошли по линия на програмите ИСПА и ФАР. Бившият зам.-министър обяви пред съда, че знае за писмо от Европейската комисия, което е пратено през януари 2008 година. Ивановски обаче твърди, че със съдържанието на писмото били запознати тогавашният министър Пламен Орешарски и другият заместник - Любомир Дацов. "Дацов и Орешарски знаят всичко, те контролираха, през тях минаваше кореспонденцията, аз не съм се занимавал", обясни Ивановски в съдебната зала.

"Стандарт": Фандъкова срещу Паси за кмет

За първи път две дами ще се изправят една срещу друга в битка за столицата. Сегашният образователен министър Йорданка Фандъкова ще спори за кметския пост в София с бившия министър по европейските въпроси Гергана Грънчарова. В надпреварата с тях ще се включи и червеният кандидат Георги Кадиев.
Образователният министър получи официално номинацията си снощи на заседанието на софийската организация на ГЕРБ. Фандъкова спечели номинацията в битка с още двама кандидати - шефа на СОС Андрей Иванов и председателя на групата на ГЕРБ в общината Малина Едрева.

 "Монитор": Спират строежите в тузарските квартали

Спират строителството в тузарските квартали на София. Това стана ясно вчера по време на Четвъртата международна конференция „Европейският град - градоустройство и архитектура, сигурност и финанси". За целта дирекция "Архитектура и градоустройство" е подготвила предложения за промени в закона. Идеята е забраната да важи за участък, в който се строи безразборно, без инвеститорите да правят улици и канализации.

"Не може общината да бъде виновна, че някой печели добре, а изобщо не мисли да създава нормален живот на хората", каза главният архитект Петър Диков.

"Стандарт": Играем тото онлайн

Чака ни революция в тотото. От Нова година ще пускаме фишове онлайн. Това обеща новият шеф на Спортния тотализатор Дамян Дамянов. Първият етап на модернизацията е да може да се залага до последния момент преди тегленето на тиража. Това ще става с нови терминали, които ще се открият в хипермаркети, молове и бензиностанции. За изграждането им тотализаторът чака 8-14 млн. лева помощ от държавата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини