Село Дълбок извор се обедини, за да помогне на Мария Сантирова

Изображение 1 от 3

    Жителите на село Дълбок извор, кметството и община Първомай обединиха усилия, за да помогнат на Мария Сантирова да заживее в нормален дом.

    Мария, безработният ѝ баща и възрастната баба на детето са живели  в къща без никакви удобства, нуждаеща се от основен ремонт. Инициативата за промяната е на Жулиета Цветилова. Тя обединява всички и реализира "Бригада "Нов дом", но без камери.

    Мими е ученичка в 5.клас в местното училище, отличничка с награди за успех и отлично представяне на външното оценяване, разказа за нея директорката на местното училище Светла Цветилова . Учителите ѝ твърдят, че е дете за пример, а съучениците виждат в нея добър приятел.

    Преди няколко месеца тя губи майка си и трагедията става отправна точка за проява на съпричастност у мнозина. С общи усилия местните правят ремонт на водопровода и канализацията в къщата, общината отпуска балатум, включва се и вуйчото на детето, дарен е и климатик.

    „Който с каквото може – с пари, с мебели или с труд, се събрахме да помогнем“- разказа кметът на селото Костадин Кротнев. Той сподели, че хората са взели решение да помогнат на детето да се изучи.

    Сега Мария е спокойна и щастлива. Твърди, че вече от нищо не се нуждае – има всичко. Благодари на хората, които са помогнали на нея и семейството ѝ и даде обещание някой ден да предаде стореното добро на друг, който се нуждае от помощ.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини